Čaj od Koprive Fructus

75 RSD

Čaj od Koprive Fructus

Čaj od koprive je popularan napitak koji se tradicionalno koristi zbog svojih mnogobrojnih zdravstvenih koristi. Kopriva je biljka koja obiluje hranljivim sastojcima kao što su vitamini, minerali i antioksidansi, što ga čini korisnim dodatkom svakodnevnoj ishrani.

Kopriva sadrži organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumvu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), flavnoide, karotenoide, tanine, kumarine. Koren koprive sadrži polisaharide, lektine, kumarine, triterpene.

Pored toga, kopriva je bogata vitaminom C i gvožđem, što može pomoći u jačanju imunološkog sistema i borbi protiv infekcija. Antioksidansi prisutni u koprivi mogu pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Kopriva je poznata po svojim diuretičkim svojstvima, što znači da može pomoći u eliminaciji viška tečnosti iz organizma i poticanju zdravog funkcionisanja bubrega.

Sa svojim diuretičkim svojstvima, čaj od koprive može imati blagi detoksikacijski efekat na organizam, pomažući u eliminaciji toksina i otpadnih materija.

Upotreba :

Preliti  kesicu čaja vrelom vodom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Možete dodati i druge biljke po želji, poput mente ili kamilice, radi poboljšanja ukusa i dodatnih zdravstvenih koristi.

15g (20 filter kesica x 0,75g)

Sastav:

list koprive 100%

Proizvođač Fructus

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top