Čaj od lista Maline 100g

145 RSD

Čaj od lista Maline 100g

Čaj od lista maline preporučuje se za jačanje srca, lečenje hemoroida, alergijskih osipa na koži i lakših povreda kože. U narodu se čaj od listova maline često upotrebljavao za lečenje ženskog steriliteta, jer pročišćava jajovode i ima pozitivno dejstvo na zidove materice.

Olakšava simptome PMS-a i menopauze, poput depresije, grčeva, nervoze i promena raspoloženja.

Mnogi lekari ga preporučuju tokom trudnoće kako bi porođaj bio lakši i brži, kontrakcije manje bolne, za ublažavanje jutarnje mučnine i za bolju laktaciju. Aktivni sastojci lista maline deluju na stezanje tkiva i ublažavanje proliva, kao i olakšavanja problema sa varenjem.

Latinski naziv :

Rubus idaeus L. (Rosaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušen list (Rubi idaei folium)

Hemijski sastav :

List maline sadrži organske kiselina, polipeptide, tanine, flavonoide, vitamin C

Upotreba :

Aktivni sastojci iz lista maline deluju na stezanje tkiva i ublažavanje proliva. Koristi se za ispiranje kod blagih infekcija usne duplje. Sirup od svežeg ploda (Sirupus Rubi idaei) se koristi kao korigens mirisa i ukusa u preparatima za decu.

Takođe se koristi :

U narodnoj medicini za olakšavanje porođaja.

Ograničenja u upotrebi :

Novija istraživanja ukazuju na prisustvo komponenti antagonističkog delovanja na matericu, pri čemu preovlađuje stimulirajući efekat. Stoga se ne preporučuje upotreba tokom trudnoće, a za olakšanje porođaja isključivo pod lekarskim nadzorom.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu lista maline preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top