Čaj od Mlečike 100g

128 RSD

Čaj od mlečike 100g

Čaj od mlečike (epilobium parviflorum, vrbovica ). Vrbovica vodi poreklo iz porodice Onargaceae.

Mlečika se koristi kod problema sa prostatom.

Najbolje se pokazala kod problema sa uvećanom prostatom, adenomom prostate, tumorom prostate, disurije, kao i oboljenjima mokraćne bešike (mehurom) i bubrezima.

U Srbiji su istraživanja pokazala da oko 50% muškaraca preko 45 godina života, pati od problema sa prostatom. Ukoliko se ne odluče na operativni zahvat, nakon redovnog konzumiranja čaja od sitnocvetne mlečike, mogu izlečiti probleme.

Sekundarna lekovita svojstva mlečike ogledaju se kod snižavanja telesne temperature i ublažavanja tegoba nakon operativnih zahvata.

Sastav:  

Herba vrbovice, mlečike (Epilobii parviflori herba)

Osobine:

Herba vrbovice (male mlečike) sadrži flavonoide (miricetin, kvercetin, kemferol), tanine, fitosterole, beta sitosterole i njihove estre i glikozide i organske kiseline (galnu, egalnu, kafenu, hlorogensku).

Aktivni sastojci vrbovice pokazuju analgetsko, protivupalno i antibakterijsko delovanje, inhibiraju nekontrolisano umnožavanje ćelija prostate, a deluju stimulišuće i na izlučivanje mokraće.

Upotreba mlečike preporučuje se :

kod benigne hiperplazije prostate, za olakšanje mokrenja, kao i kod gastro-intestinalnih tegoba (osećaja pečenja u želucu i kolitisa).

Ograničenja u upotrebi :

Upotreba Čaja od nadzemnog dela vrbovice prema indikacijama, namenjena je muškarcima. U cilju ublažavanje tegoba kod benigne hiperplazije prostate, čaj se može koristiti u dužem vrmenaskom periodu.

U slučaju upotrebe kod gastro-intestinalnih tegoba, usled nedostatka podataka o bezbednosti, savetuje se oprez tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašiku čaja preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 min, a zatim čaj procediti. Piti 2 do 3 puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top