Čaj od Omana 100g

155 RSD

Čaj od omana, poznat i kao Inulae radix, pokazao se izuzetno efikasnim u lečenju upala pluća, bronhitisa, tuberkuloze pluća i drugih disajnih tegoba. Njegova lekovita svojstva čiste pluća, jačaju krv i pomažu u izlučivanju sluzi, sprečavajući spazam u plućima.

Čaj od Omana: Prirodna Podrška za Zdravlje Disajnih Puteva

Čaj od korena omana predstavlja dragocenu podršku u borbi protiv upala pluća, bronhitisa, tuberkuloze pluća i ostalih tegoba disajnih puteva.

Evo zbog čega bi trebalo da razmotrite uključivanje ovog čaja u svoju rutinu:

  1. Lečenje Respiratornih Tegoba: Čaj od omana, poznat i kao Inulae radix, pokazao se izuzetno efikasnim u lečenju upala pluća, bronhitisa, tuberkuloze pluća i drugih disajnih tegoba. Njegova lekovita svojstva čiste pluća, jačaju krv i pomažu u izlučivanju sluzi, sprečavajući spazam u plućima.
  2. Prirodni Sastojci za Zdravlje: Koren omana ima prepoznatljivu aromu, što ga čini odličnim dodatkom duvanu radi poboljšanja mirisa i ukusa. Može se koristiti kao čaj ili kao osnova za pripremu sirupa od korena.
  3. Recept za Sirup: Da biste napravili sirup od korena omana, kuvajte 50 grama omana 20 minuta u pola litre vode, a zatim topao čaj sipajte u pola tegle meda. Ovaj sirup može biti praktična i ukusna opcija za konzumaciju.

Važno je napomenuti da se pre upotrebe čaja od omana ili bilo kog drugog biljnog preparata, posebno kod ozbiljnih medicinskih stanja, trebate konsultovati sa stručnjakom ili lekarom.

Hemijski sastav : 

Koren omana sadrži preko 40% inulina, sluzi, etarsko ulje, seskviterpenske laktone, triterpene, stigmasterol, poliacetilene

Ograničenja u upotrebi :

Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja.

Neželjeni efekti : 

Iritira mukozne membrane i može izazvati kontaktni dermatitis i povraćanje. Može da utiče na već postojeću terapiju antihipertenzivima i hipoglikemicima.

Način pripreme :

Pola kašičice usitnjenog korena preliti sa oko 150 ml ključale vode i posle 5-10 minuta procediti. Pije se šolja čaja više puta dnevno posle jela.

Pakovanje 100g rinfuz

U ponudi i pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top