Čaj od semena Koprive 100g

336 RSD

Čaj od semena koprive 100g

Čaj od semena koprive čisti organizam, krvne sudove, jetru, a koristi se kao biostimulans za jačanje organizma. Neka istraživanja su pokazala da snižava vrednosti masnoća u krvi kao što su holesterol i trigliceridi.

Seme koprive koristi se u slučaju anemije. Kopriva ima detoksikujuće dejstvo, pa se seme koristi za čišćenje krvnih sudova, jetre, ali i kao biostimulans za jačanje organizma.

Neka istraživanja su pokazala da snižava vrednosti masnoća u krvi kao što su holesterol i trigliceridi.

Seme koprive je specifičnog ukusa. Može lako da zameni mak ili mleveno laneno seme u receptima za krekere, ovsene kolače, hleb. Takođe je dobar za zamenu seckanih oraha u salatama.

Seme koprive je dovoljno da uzimate 1-2 kašičice na dan (bez preterivanja), možete umešanu u jogurt ili smuti.

Nije za mešanje sa tečnostima (čaj, sok), jer ostaje pri vrhu, što otežava pijenje istih. Može se koristiti i samleveno u blenderu uz dodatak putera od badema ili kikirikija. Domaći pčelari rado mešaju koprivino seme u med i reklamiraju ga kao sredstvo protiv anemije.

U vreme pre industrijske revolucije, kada su konji bili osnova transporta, vlasnici su ih često oporavljali tako što su im dali da jedu ovo blagotvorno seme. Takođe seme koprive je bilo dobro i za tov živine.

Koprivine semenke sadrže razne minerale: gvožđe, kalicijum, mangan, fosfor, vitamine A, B2, B5, C, K…

Način upotrebe I:

Supenu kašiku čaja, preliti sa 2dl ključale vode, ostaviti poklopljeno da odstoji 20-30 min. Procediti i čaj zasladiti po želji.

Način upotrebe II:

preporučuje se da se seme koprive konzumira pomešano sa medom. Otprilike 100 gr semena koprive pomeša se sa pola kilograma meda i ostavi se nedelju dana da odstoji. Potom se konzumira svaki dan po dve kašike.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top