Džem od šipurka sa stevijom bez glutena 220g Artfood

390.00RSD

Džem od šipurka sa stevijom je proizvod snižene energetske vrednosti. Sadrži  30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem, zahvaljujući zaslađivaču dobijenom iz biljke stevije.

Džem od šipurka sa stevijom bez glutena 220g

Džem od šipurka sa stevijom je proizvod snižene energetske vrednosti. Sadrži  30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem, zahvaljujući zaslađivaču dobijenom iz biljke stevije.Pogodan za dijabetičare i osobe sa intolerakcijom na gluten.

Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge vitamine i minerale pa se koristi i za lečenje drugih oboljenja. Bitno je napomenuti da je vitamin C prilično nestabilan iako se kuvanjem ploda šipurka on ne gubi i dugo ostaje prisutan i stabilan u proizvodima .

Šipurak sadrži i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2 itd…

Šipurak sadrži pektin u velikim količinama, zatim tanin, flavonoid, proantocijanid, karoten, limunsku i jabučnu kiselinu, veliki broj minerala itd…

U plodu šipurka pored nabrojanih vitamina i velikog broja minerala nalaze se još i:

  • Voćni šećeri od 10-22%
  • Belančevina oko 4%
  • Izuzetno mali procenat masnoća, svega 05-07%
  • Pektina oko 25%

Pored vitamina sadrži i menerale. Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom.

  • Pasterizovano
  • Bez dodataka konzervansa, boja i aroma
  • Bez glutena
  • Bez alergena.

Sastav:

Pire od šipurka, fruktoza (18%), sredstvo za želiranje ( pektin ), limunska kiselina, antioksidans  (askorbinska kiselina ), zaslađivač ( steviol ) glikozid. Proizvedeno od min 80g voća na 100g gotovog proizvoda.

Napomena:

Čuvati na temperaturi od 15-25 C i tamnom mestu.

Nakon otvaranja čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 7 dana.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 600 kj/141 kcal

Proteini 1g

Ugljeni hidrati 33g

Od kojih šećeri 23g

Masti 0g

Od čega zasićene <0.15g

Vlakna 1g

Natrijum 0g

Pakovanje 220g Artfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top