Pahuljice od prosa organske bez glutena 200g

260 RSD

Proso od svih žitarica ima najbolji sastav aminokiselina i najveći sadržaj gvožđa.

Pahuljice od prosa organske bez glutena 200g

Organske pahuljice od prosa bez glutena su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna prosa.Nakon termičke obrade zrna se presuju u tanke, ukusne pahuljice.

Proso je dobar izvor proteina, biljnih vlakana, vitamina B grupe, mangana, bakra, fosfora i magnezijuma.

Od svih žitarica ima najbolji sastav aminokiselina i najveći sadržaj gvožđa. Ako počnete da ga koristite redovno, na primer, u obliku kaše za doručak, možete biti sigurni da ste svoju ishranu obogatili jednom veoma zdravom namirnicom.

Zašto proso povoljno deluje na naš organizam ?

Veoma je hranljivo. Sadrži 15% belančevina, veliku količinu biljnih vlakana, vitamine B kompleksa (uključujući tiamin, riboflavin i niacin), vitamin E, esencijalne aminokiseline arginin, lizin, histidin i triptofan.

Sadrži posebno velike količine gvožđa, magnezijuma, fosfora i kalijuma. Odličan je izvor silicijuma koji pozitivno utiče naži zdravlje kože, kose i noktiju.

Zahvaljujući sadržaju vlakana doprinosi eliminaciji otpadnih materija iz creva (sprečava zatvor), pomaže eliminaciji gasova i nadimanja.

Najlakše se vari od svih žitarica. Takođe, najviše je alkalno od svih žitarica (koje uglavnom stvaraju kiselu reakciju). Lignani su biljna vlakna koje crevna flora pretvara u drugu vrstu lignana za koje se smatra da zaštitno deluju protiv raka dojke i ostalih vrsta raka povezanih sa hormonima.

Sadrži biljna vlakna, magnezijum i kalijum, što je kombinacija koja povoljno deluje na zdravlje krvnih sudova i srca, pošto doprinosi regulaciji holesterola i krvnog pritiska.

Smatra se da i biljna vlakna, lignani, koje sadrži takođe doprinose prevenciji srčanih oboljenja. Sadrži nerastvorljiva biljna vlakna koja pomažu prevenciji kamena u žuči. Takođe, ona doprinose i regulaciji crevne peristaltike.

Proso se preporučuje za konzumaciju u slučajevima oporavka od bolesti i pratećeg umora zahvaljujući sadržaju B vitamina, makronutrijenata i gvožđa. Prosene pahuljice su bogat su izvor složenih ugljenih hidrata, belančevina i dijetetskih vlakana. Orašaste su teksture i najčešće se koriste za pripremu zdravog, okrepljujućeg doručka.

Uputstvo za pripremu:

1 šolju pahulja preliti sa 1 šoljom vode i kuvati 2-3 minuta. Po želji dodati sušeno voće i orašaste plodove.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energija 1370kj/327kcal

Masti 4g

od kojih zasić. mas. kis. 0g

Ugljeni hidrati 60g

od kojih šećeri 0g

Vlakna 3g

Proteini 10g

So 0g

Pakovanje 200g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top