Pahuljice od prosa organske bez glutena 200g
Organske pahuljice od prosa bez glutena su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna prosa.Nakon termičke obrade zrna se presuju u tanke, ukusne pahuljice.
Proso je dobar izvor proteina, biljnih vlakana, vitamina B grupe, mangana, bakra, fosfora i magnezijuma.
Od svih žitarica ima najbolji sastav aminokiselina i najveći sadržaj gvožđa. Ako počnete da ga koristite redovno, na primer, u obliku kaše za doručak, možete biti sigurni da ste svoju ishranu obogatili jednom veoma zdravom namirnicom.
Zašto proso povoljno deluje na naš organizam ?
Veoma je hranljivo. Sadrži 15% belančevina, veliku količinu biljnih vlakana, vitamine B kompleksa (uključujući tiamin, riboflavin i niacin), vitamin E, esencijalne aminokiseline arginin, lizin, histidin i triptofan.
Sadrži posebno velike količine gvožđa, magnezijuma, fosfora i kalijuma. Odličan je izvor silicijuma koji pozitivno utiče naži zdravlje kože, kose i noktiju.
Zahvaljujući sadržaju vlakana doprinosi eliminaciji otpadnih materija iz creva (sprečava zatvor), pomaže eliminaciji gasova i nadimanja.
Najlakše se vari od svih žitarica. Takođe, najviše je alkalno od svih žitarica (koje uglavnom stvaraju kiselu reakciju). Lignani su biljna vlakna koje crevna flora pretvara u drugu vrstu lignana za koje se smatra da zaštitno deluju protiv raka dojke i ostalih vrsta raka povezanih sa hormonima.
Sadrži biljna vlakna, magnezijum i kalijum, što je kombinacija koja povoljno deluje na zdravlje krvnih sudova i srca, pošto doprinosi regulaciji holesterola i krvnog pritiska.
Smatra se da i biljna vlakna, lignani, koje sadrži takođe doprinose prevenciji srčanih oboljenja. Sadrži nerastvorljiva biljna vlakna koja pomažu prevenciji kamena u žuči. Takođe, ona doprinose i regulaciji crevne peristaltike.
Proso se preporučuje za konzumaciju u slučajevima oporavka od bolesti i pratećeg umora zahvaljujući sadržaju B vitamina, makronutrijenata i gvožđa. Prosene pahuljice su bogat su izvor složenih ugljenih hidrata, belančevina i dijetetskih vlakana. Orašaste su teksture i najčešće se koriste za pripremu zdravog, okrepljujućeg doručka.
Uputstvo za pripremu:
1 šolju pahulja preliti sa 1 šoljom vode i kuvati 2-3 minuta. Po želji dodati sušeno voće i orašaste plodove.
Nutritivna vrednost na 100g :
Energija 1370kj/327kcal
Masti 4g
od kojih zasić. mas. kis. 0g
Ugljeni hidrati 60g
od kojih šećeri 0g
Vlakna 3g
Proteini 10g
So 0g
Pakovanje 200g Superfood