Etarsko ulje Mandarine 10ml

250 RSD

Ulje mandarine ublažava nervnu napetost i budi životnu radost, pružajući  nam osećaj sigurnosti. Dobro deluje kod opšte slabosti organizma, iscrpljenosti i umora.

 

Etarsko ulje Mandarine 10ml

Etarsko ulje mandarine ublažava nervnu napetost i budi životnu radost, pružajući  nam osećaj sigurnosti. Dobro deluje kod opšte slabosti organizma, iscrpljenosti i umora.

Mandarina ima blagotvorno dejstvo i na kožu. Kontroliše lučenje sebuma i čisti zapušene pore. Takođe ima i antiseptičko i antioksidativno dejstvo, čime štiti kožu od oštećenja i upala. Bogato antioksidansima, ulje mandarine, podstiče proizvodnju kolagena te ublažava sitne bore, ožiljke i sprečava nastanak strija.

Odlično se kombinuje sa etarskim uljima bergamota, cimeta, žalfije, karanfilića i lavande.

Pošto reguliše lučenje sebuma ima i antiseptička svojstva, nezaobilazan je dodatak kozmetičkim preparatima za negu masne kože i kože sklone aknama.

Upotreba:

Veoma blago i neiritativno ulje, pa se može koristiti za pripremu kupki i preparata za negu nežne dečije kože (u koncentraciji od 1 do 2%). Dobro deluje na hiperaktivnost i stres kod dece. Takođe se koristi i kod odraslih u slučaju depresije, stresa, unemirenosti i nesanice.

Napomena:

Etarska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije.

Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Kategorija mirisa:

Voćni mirisi

Opis mirisa:

Osvežavajuć i moćni miris mandarine

Pakovanje 10ml Dufto

Proizvedeno u: Nemačkoj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top