Ulje Ruže 5ml Eterra

1.350 RSD

Ružino ulje podstiče regeneraciju kože i dragoceni je dodatak u tzv. anti-age kozmetici.Izvrsno je za zrelu i suvu kožu, izbeljuje kožu i suzbija posledice poremećaja u pigmentaciji.

Ulje Ruže 5ml

Etarsko ulje ruže jedno je od nadragocenijih i najpoznatijih u svetu. Da bi se dobio jedan kilogram ovih dragocenih materija potrebno je četiri tone ruža. Tradicionalno ovo ulje koristi kao osnovni sastojak tonika koji poboljšavaju cirkulaciju, jak je antioksidans i pravi je melem za zrelu kožu.

Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i ćilibarnu kiselinu i niz aromatičnih supstanci.

Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, C i E sa antioksidantnim efektom, pa je idealno za zaštitu kože od spoljašnjih negativnih uticaja poput UV zračenja. Održava vlažnost, ujednačenost tena, deluje umirujuće i doprinosi mladalačkom izgledu kože.

Spada u suva i nemasna ulja koja se lako apsorbuju, pa je pogodno za negu svih tipova kože. Značajno poboljšava izgled kože, posebno suve kože, doprinoseći smanjenju bora, strija i nesavršenosti.

Miris ružinog drveta poznat je kao senzualni miris koji utiče na hormone, podiže samopouzdanje i ima blago afrodizijačko dejstvo.

Podstiče regeneraciju kože i dragoceni je dodatak u tzv. anti-age kozmetici. Izvrsno je za zrelu i suvu kožu, mada može da se koristi za sve tipove.

Čim se pojave prve sitne bore ulje koristite da biste sprečili isušivanje kože i gubitak elastičnosti. Esencija ruže sadrži visok nivo vitamina C, za koji je poznato da izbeljuje kožu i suzbija posledice poremećaja u pigmentaciji.

Ima terapeutsko dejstvo i koristite ga da biste smanjili pa i uklonili tragove koje ostavljaju bubuljice i akne.

Isto tako, jača desni i koren kose. Pomaže kod popucalih kapilara, ekcema, opekotina, ali i raznih infekcija: herpesa, čireva, kao i vaški… Pomaže da se regulišu hormonski poremećaji, uključujući neredovne menstruacije, preterano menstrualno krvarenje i problemi sa matericom, PMS-om i natečenim dojkama, kao i problemi u menopauzi.

Poznato je da je esencija ruže snažan afrodizijak jer pojačava libido i pobuđuje osećaj romantike, a mnogi tvrde da ih je ovo ulje spaslo od frigidnosti i impotencije.

Upotreba:

Ukoliko se nanosi na vlažnu kožu može se koristiti umesto kreme ili seruma za lice. Od njega se mogu pripremati maske i pilinzi za lice i telo. Sa samo nekoliko kapi ovog ulja možete obogatiti i svoju regularnu kremu za negu lica, kao i losion ili mleko za negu tela.

Pakovanje 5ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top