Ulje Kurkume 30ml Eterra

995 RSD

Ulje kurkume za žene je odlično jer će izvući štetne toksine iz limfinih čvorova i masnih ćelija dojki.

Ulje Kurkume 30ml

Ulje kurkume, poznato i kao „zlatno ulje“, postaje sve popularnije zbog svojih izvanrednih zdravstvenih koristi i lekovitih svojstava.

Glavnii sastojak koji ga čini tako moćnim je kurkumin, prirodni antioksidans i protivupalno jedinjenje koje se nalazi u kurkumi.

Važan je deo tradicionalne ajurvedske medicine već hiljadama godina, a moderna istraživanja samo potvrđuju njegove beneficije.

Kurkuma je poznata po svom antikancerogenom delovanju. Studije su pokazale da kurkumin može sprečiti širenje kancera i metastaziranje kod različitih vrsta tumora, što je izuzetno važno u prevenciji i tretmanu ove opake bolesti.

Pored toga ima snažno antiinflamatorno dejstvo koje pomaže u smanjenju upale u telu, čime se ublažavaju simptomi artritisa i drugih zapaljenskih oboljenja.

Jedno od ključnih svojstava kurkume je njena sposobnost detoksikacije jetre.

Kurkumin se pokazao kao efikasan u očuvanju zdravlja jetre, sprečavajući oštećenja koja mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja poput ciroze. Takođe, kurkuma se koristi za regulisanje nivoa holesterola i šećera u krvi, čime doprinosi opštem zdravlju srca i krvnih sudova.

Osim toga se tradicionalno koristi za poboljšanje mentalnog zdravlja. U ajurvedskoj medicini, smatra se da kurkumin ima blagotvoran uticaj na raspoloženje i smanjuje stres i anksioznost. Ova svojstva čine kurkumu korisnom i kao prirodni tretman za depresiju.

Kada je reč o načinu upotrebe može se konzumirati kao dodatak ishrani ili uzimati u obliku suplemenata. Takođe se može koristiti kao začin u kulinarstvu, dodajući jelima bogat ukus i živopisnu boju.

Za lokalnu primenu može se koristiti za masažu ili kao sastojak u raznim kozmetičkim proizvodima za negu kože.

Ukratko, predstavlja dragoceni prirodni lek sa mnogobrojnim zdravstvenim koristima. Redovno konzumiranje ili primena ovog ulja može doprineti boljem opštem zdravlju i blagostanju.

„Načini primene:

Razredite ovo esencijalno ulje s baznim uljem za topikalnu primenu ili relaksirajuću masažu. Dodajte par kapi u difuzer ili putpuri kako biste očistili vazduh i pružili prirodnu zaštitu okolini. Takođe, možete dodati nekoliko kapi u kadu za aromatično i opuštajuće kupanje.

Za oralnu upotrebu, preporučuje se 3-4 kapi, 3-5 puta dnevno.

Kombinacija ovog ulja sa uljem moringe je odlična za detoksikaciju kože. Moringa ulje, pomešano sa uljem kurkume, efikasno uklanja toksine iz kože. Posebno se preporučuje za žene koje ga mogu naneti na grudi i ispod pazuha kako bi očistile limfne čvorove i masne ćelije.“

Sastav:

Čisto ulje kurkume

Pakovanje 30ml Eterra 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top