Ginko prah 100g We Are One

1.150 RSD

Ginko Prah: Unapređenje Kognitivnih Sposobnosti i Zdravlja

 

Ginko Prah: Unapređenje Kognitivnih Sposobnosti i Zdravlja

Ginko ima izuzetan uticaj na unapređenje kognitivnih sposobnosti i opšte zdravlje. Koristi se vekovima u tradicionalnoj kineskoj medicini i sve više dobija na značaju zbog svojih zdravstvenih benefita.

Sastav:

100% Ginko Biloba u prahu

Tradicija i Upotreba

Ginko (Ginkgo biloba) je poznat po svojoj sposobnosti poboljšanja cirkulacije i ima dugu istoriju korišćenja u tradicionalnoj kineskoj medicini, posebno za tretiranje astme. Danas se ginko sve više istražuje i koristi za poboljšanje mentalnih funkcija, cirkulacije krvi i opšteg zdravlja.

Koristi Ginka

Unapređenje Cirkulacije

Ginko poboljšava protok krvi kroz kapilare, što je korisno za mozak, oči, uši i ekstremitete. Bolja cirkulacija može pomoći u smanjenju simptoma povezanim sa slabim protokom krvi, kao što su hladne ruke i noge.

Podrška Mozgu

Antioksidanti u ginku štite nervne ćelije od oksidativnog stresa, sprečavajući oštećenje mozga i razvoj neurodegenerativnih bolesti poput demencije i Alchajmerove bolesti. Redovno konzumiranje ginka može pomoći u očuvanju kognitivnih funkcija.

Zdravlje Srca i Krvnih Sudova

Ginko smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, poboljšava cirkulaciju i podržava zdravlje srca. Može smanjiti rizik od srčanih oboljenja i pomoći u održavanju zdravog krvnog pritiska.

Poboljšanje Kognitivnih Funkcija

Redovna upotreba ginka može poboljšati koncentraciju, pamćenje i druge kognitivne funkcije. Studije pokazuju da ginko može pomoći u poboljšanju pažnje i brzine obrade informacija, što ga čini korisnim za ljude svih uzrasta.

Napomena o Upotrebi

Važno je pažljivo pratiti uputstva za doziranje ginka kako bi se izbegli neželjeni efekti. Preporučuje se uzimanje 1-2 kafene kašičice ginka dnevno, pomešanog sa voćnim sokom, dodanog u smutije ili šejkove. Optimalna doza može varirati u zavisnosti od individualnih potreba, pa je konsultacija sa stručnjakom preporučljiva.

Napomene o Bezbednosti

  • Interakcije sa Lekovima: Ginko se ne preporučuje osobama koje koriste lekove za razređivanje krvi (antikoagulante), jer može povećati rizik od krvarenja.
  • Neželjeni Efekti: Prekomerna doza ginka može izazvati neželjene efekte poput anksioznosti, nesanice, mučnine ili dijareje. Uvek se pridržavajte preporučenih doza i konsultujte se sa zdravstvenim radnikom pre upotrebe, posebno ako uzimate druge lekove ili imate zdravstvene probleme.

Način Primene

    • Pomešan sa tečnostima: Prah se može pomešati sa vodom, voćnim sokom, smutijima ili jogurtom. Preporučuje se da se pije ujutro i/ili poslepodne.
    • Dodavanje u hranu: Možete dodati ginko prah u različita jela, poput supa, kaša ili peciva, kako biste poboljšali nutritivnu vrednost obroka.

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 1o0g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top