Heljda oljuštena bez glutena 500g Bioheljda

350 RSD

Heljda oljuštena bez glutena je pogodna za osobe sa celijakijom. Sadrži veliku količinu proteina pa se preporučuje veganima kao zamena za proteine životinjskog porekla .

Heljda oljuštena bez glutena 500g

Heljda je veoma zdrava namirnica a uz to je i jako ukusna, praktična za pripremu. Potiče iz Azije, gde se i dalje najviše koristi u ishrani.

Čini se da se poslednjih godina podiže svest o lekovitosti heljde i da se sve češće ljudi odlučuju da je uvrste u svoju ishranu. Sadrži brojne minerale i odličan je izvor mangana, manezijuma i bakra. Takođe, sadrži i gvožđe, fosfor, cink i selen. Značajan procenat preporučene dnevne doze ovih minerala možete uneti upravo uz pomoć heljde.

Kada je reč o vitaminima heljda je dobar izvor pre svega vitamina B kompleksa, posebno vitamina B6, niacina i roboflavina.

Ne samo zbog same količine proteina koju u sebi sadrži, već i zbog njihove visoke biološke vrednosti. Naime, proteine iz heljde organizam može u velikom procentu da iskoristi, što se objašnjava visokom koncentracijom svih esencijalnih aminokiselina.

Sadrži veliku količinu proteina pa se preporučuje veganima kao zamena za proteine životinjskog porekla .

Kako utiče na zdravlje:

Upotreba:

Dodaje i supama i raznim čorbama, a odlična je i za pripremu salata. Jednostavno je dodajte svom omiljenom povrću i vaša salata će imati sve neophodne hranljive sastojke. Ne sadrži gluten pa je pogodna za osobe sa celijakijom.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1435 kJ 343 kcal

Ugljenih hidrata 71g

Proteina 13g

Masti  3g

Pakovanje 500g Bioheljda

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top