Heljda oljuštena bez glutena 500g Bioheljda

350 RSD

Heljda oljuštena bez glutena je veoma zdrava namirnica a uz to je i jako ukusna, praktična za pripremu.

Heljda oljuštena bez glutena 500g

Heljda oljuštena bez glutena je veoma zdrava namirnica a uz to je i jako ukusna, praktična za pripremu. Potiče iz Azije, gde se i dalje najviše koristi u ishrani.

Čini se da se poslednjih godina podiže svest o korisnosti heljde i da se sve češće ljudi odlučuju da je uvrste u svoju ishranu. Sadrži brojne minerale i odličan je izvor mangana, manezijuma i bakra. Takođe, sadrži i gvožđe, fosfor, cink i selen. Značajan procenat preporučene dnevne doze ovih minerala možete uneti upravo uz pomoć heljde.

Kada je reč o vitaminima heljda je dobar izvor pre svega vitamina B kompleksa, posebno vitamina B6, niacina i roboflavina.

Ne samo zbog same količine proteina koju u sebi sadrži, već i zbog njihove visoke biološke vrednosti. Naime, proteine iz heljde organizam može u velikom procentu da iskoristi, što se objašnjava visokom koncentracijom svih esencijalnih aminokiselina. Sadrži veliku količinu proteina pa se preporučuje veganima kao zamena za proteine životinjskog porekla .

Kako utiče na zdravlje:

Dodaje i supama i raznim čorbama, a odlična je i za pripremu salata. Jednostavno je dodajte svom omiljenom povrću i vaša salata će imati sve neophodne hranljive sastojke.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1435 kJ 343 kcal

Ugljenih hidrata 71g

Proteina 13g

Masti  3g

Pakovanje 500g Bioheljda

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top