Tofu natur na bazi soje 250g Uljarica SSM

299 RSD

Tofu sir je bogat lako svarljivim proteinima, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol.

Tofu natur na bazi soje 250g

Tofu sir natur je najpopularniji proizvod na bazi soje, bogat je lako svarljivim proteinima.Odlična veganska zamena za sir. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.

Bogat lako svarljivim proteinima, neutralnog ukusa, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol.

Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, postan na vodi.

Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane. U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline i to je čini jedinstvenom. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim soja jedini kompletan biljni izvor proteina. Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar.

Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu. Odličan kao veganska alternativa klasičnom siru.

Sastav:

Tofu (soja, voda, nigari prirodni koagulant), morska so.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 1504

Energetska Vrednost KJ 628

Masti 8g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 1g

Ugljeni hidrati 1g

Šećeri 1g

Vlakna 0g

Proteini 16g

Pakovanje 250g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top