Tofu natur na bazi soje 250g
Tofu natura je najpopularniji proizvod na bazi soje, bogat je lako svarljivim proteinima.Odlična veganska zamena za sir. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka.Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.
Bogat lako svarljivim proteinima, neutralnog ukusa, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol.
Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, postan na vodi.
Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane. U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.
Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.
Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline i to je čini jedinstvenom. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.
Sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina. Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar.
Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu. Odličan kao veganska alternativa klasičnom siru.
Sastav:
soja, voda, nigari (prirodni koagulant), morska so.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska Vrednost Kcal 1504
Energetska Vrednost KJ 628
Masti 8g
Mononezasićene masti 0g
Polinezasićene masti 0g
Zasićene masti 1g
Ugljeni hidrati 1g
Šećeri 1g
Vlakna 0g
Proteini 16g
Pakovanje 250g Uljarica SSM