Izomalt 300g

570 RSD

Izomalt 300g

Izomalt je šećerna zamena, tipa šećernog alkohola. On ima veoma mali uticaj na nivo šećera u krvi i ne doprinosi raspadanju zuba. On sadrži 2 kilokalorije/g, što je polovina energetske vrednosti šećera.

Disaharid koji se sastoji od dva šećera glukoze i manitola. On je bezbojna, bela, kristalina supstanca koja sadrži oko 5% vode u kristalnoj formi. Ima minimalni rashladni efekat (pozitivnu toplotu rastvaranja), nižu od mnogih drugih šećernih alkohola, posebno ksilitola i eritritola. Neobičan po tome što je prirodni šećerni alkohol koji se proizvodi ih repe.

Smatra se da je to prirodna materija i bezopasna, a takođe i da je pogodna za svakog ko želi da ograniči unos šećera. Pripada grupi prirodnih zaslađivača, koje organizam lako usvaja i kao i sam šećer, obezbeđuje organizmu potrebnu energiju.

Kako se koristi ?

Izomalt se koristi za pravljenje lizalica. Treba ga pomešati sa 10% vode (ili bez vode) i kuvati u šerpici sa debljim dnom dok ne dostigne 171°C.

Prohladiti dno šerpice u vodi i nakon toga smesu, po želji obojiti prehrambenim bojama i hladiti na silikonskoj podlozi ili mermernoj ploči do temperature pogodne za oblikovanje.

Ima prirodni ukus čistog šećera, a takođe doprinosi boljem ukusu u ustima. Štiti zube od kvarenja, jer poseduje stabilnu molekularnu strukturu i ne predstavlja plodno tle za razvoj mikroorganizama u ustima.

Pakovanje 300g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top