Jevtić speltino integralno brašno 1kg

360 RSD

Speltino Integralno Brašno: Izvor Zdravlja i Energije

 

Jevtić Speltino Integralno Brašno: Izvor Zdravlja i Energije

Jevtić speltino integralno brašno je bogat izvor vitamina, minerala, proteina, ugljenih hidrata i masti. Takođe sadrži mnogo više dijetetskih vlakana i proteina od pšeničnog brašna.

Zdravstvene Prednosti

Jačanje Imuniteta

Redovnom upotrebom spelte naš organizam postaje otporniji na prehlade, viruse i razna druga oboljenja. Spelta se razlikuje od pšenice po nutritivnoj vrednosti i sadržaju hranljivih materija. Gluten u spelti je rastvorljiv u vodi i postaje lakše svarljiv kad se zagreje, za razliku od glutena iz pšenice.

Nutritivna Vrednost

Spelta je bogata visoko vrednim proteinima u poređenju s pšenicom. Ukupan sadržaj proteina je 13.1 – 14.2%, dok kod pšenice taj odnos varira od 9 – 13.8%. Spelta sadrži više aminokiselina nego pšenica, uključujući leucin, izoleucin, cistein, metionin, triptofan i fenilalanin.

Vitamini i Minerali

Spelta sadrži značajne količine vitamina B grupe – niacin, B2, tiamin i vitamin B17, poznat po antikancerogenom delovanju. Od minerala, najviše ima natrijuma, bakra, magnezijuma, mangana i gvožđa, što je važno za prevenciju anemije.

Koristi za Varenje i Energiju

Anti-inflamatorna Svojstva

Mukopolisaharidi u spelti imaju antiinflamatorna svojstva, što pomaže u obnavljanju koštanog i zglobnog aparata..

Upotreba:

Speltino brašno se može koristiti samostalno ili se kombinovati sa drugim vrstama brašna pri izradi hleba, peciva, kolača ili testenine.

Sastav:

100% čista spelta

Pakovanje 1kg Jevtić

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top