Delfin Speltino integralno brašno 1kg

190 RSD

Speltino Integralno Brašno: Nutritivno Bogatstvo za Vašu Ishranu

 

Delfin Speltino Integralno Brašno: Nutritivno Bogatstvo za Vašu Ishranu

Delfin speltino integralno brašno predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka, jer zrno spelte obiluje korisnim materijama za naše telo. Spelta se ističe visokim sadržajem belančevina, masti i dijetetskih vlakana u poređenju sa drugim žitaricama.

Hranljiva Vrednost

U spelti se savršeno ujedinjuju belančevine, ugljeni hidrati, masti, mineralne materije, vitamini i vlakna u idealnom odnosu. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su vlakna u spelti veoma rastvorljiva u vodi, što olakšava apsorpciju hranljivih sastojaka u organizmu. Spelta sadrži sve vitamine B grupe (osim B12), a takođe obiluje kalcijumom, magnezijumom, fosforom i selenom u odnosu na ostale vrste brašna.

Prednosti Upotrebe

Minerali u spelti su organski vezani, što omogućava njihovu kompletnu apsorpciju u organizmu. Takođe, spelta ima relativno nizak glikemijski indeks, što doprinosi održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi. U tradicionalnim kulturama, spelta je bila poznata kao hrana koja pomaže u oporavku organizma nakon bolesti ili napornih fizičkih aktivnosti.

Univerzalna Upotreba u Kulinarstvu

Speltino integralno brašno je odličan dodatak svakoj smesi za testo. Zahvaljujući visokom sadržaju glutena, može se koristiti za pripremu peciva i testenina bez dodavanja jaja. Zanimljivo je da mnogi ljudi koji su alergični na gluten iz pšenice, nisu alergični na gluten iz spelte, što ovu žitaricu čini popularnom među onima koji žele da izbegnu gluten.

Kreativna Kombinacija u Kulinarstvu

Speltino brašno može se koristiti samostalno ili kombinovati sa drugim vrstama brašna u pripremi hleba, peciva, kolača ili testenine.

Sastav:

100% čista spelta

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top