Delfin Speltino integralno brašno 1kg

190 RSD

Sadrži sve vitamin B a ima 7-8 puta više kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena od ostalih vrsta brašna.

Delfin Speltino integralno brašno 1kg

Delfin speltino integralno brašno je veoma bogatog nutritivnog sastava, jer zrno spelte obiluje hranljivim materijama. Spelta ima bitno viši sadržaj belančevina, masti i dijetetskih vlakana od drugih žitarica.

Spelta u idealnom odnosu sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu.

Naročito je zanimljivo i to da su njena dijetetska vlakna vrlo lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu. Sadrži sve vitamine B grupe (osim vitamina B 12), a ima 7-8 puta više kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena od ostalih vrsta brašna.

Pošto su  ti minerali vezani organskim ugljenikom, mogu kompletno da se apsorbuju u organizmu. Sadrži i znatnu količinu cinka, a ima relativno nizak glikemijski indeks, što pomaže i u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

U tradicionalnim kulturama, njena izvrsna prehrambena svojstva činila su je namirnicom koja se koristila da se povrati snaga i oporavi organizam čoveka nakon bolesti ili velikih napora.

Obogaćuje svaku smesu brašna za izradu testa. Pošto ima visok sadržaj glutena, može se koristiti za pripremu peciva i testenina bez jaja.

Mnogi ljudi koji su alergični na gluten iz pšenice, nisu alergični na gluten iz spelte.

Može koristiti samostalno ili se kombinovati sa drugim vrstama brašna pri izradi hleba, peciva, kolača ili testenine.

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top