Speltine mekinje 250g Interpak

90 RSD

Speltine mekinje su odlične za problem sa varenjem. Spelta je drevna žitarica široko poznata po svojim  zdravstevnim i lekovitim svojstvima.

 

Speltine mekinje 250g

Speltine mekinje su odlične za problem sa varenjem. Spelta je drevna žitarica široko poznata po svojim  zdravstevnim i lekovitim svojstvima.

Spelta ima široku primenu, između ostalog, jer mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu, nisu alergični na speltu. Takođe sadrži u idealnom odnosu belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. U sebi sadrži vitamine uz grupe B, magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen.

Dijetetska vlakna spelte su lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu. Samim tim predstavlja odličan izbor za one sa lošim varenjem. Takođe je visok izvor proteina, pa pomaže izgradnji mišića i oporavak ćelija.

Spelta sadrži gluten u malim količinama koji je topljiv u vodi i kada se zagreje postaje lakše probavljiv za razliku od glutena iz pšenice.

Ona ima više kompleksa vitamina B od pšenice, više K vitamina. Bogatija je proteinima i ima veliku količinu jednostavnih i složenih ugljenih hidrata, koji su važan činilac za stimulisanje imunološkog sistema.

Speltinim mekinjama možete ujutru dodati razno suvo ili koštunjavo voće i priuštiti sebi jedan energetski jak doručak. Proizvod je bez konzervansa, veštačkih boja i aditiva.

Pakovanje 250g Interpak

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top