Kakao puter nerafinisani 1kg

6.200 RSD

Kakao puter je izvanredan izbor, kada je u pitanju nega kože.

Kakao puter nerafinisani 1kg

Nerafinisani kakao puter poznat po svojim brojnim korisnim svojstvima, predstavlja dragocen dodatak ishrani. Dobija iz kakao zrna i zajedno sa kakao prahom čini osnovu cokolade. Karakteriše ga velika stabilnost (nije podložan užegnuću tokom 2-5 godina), kao i laka svarljivost. Na sobnoj temperaturi kakao puter je u cvstom stanju, a iznad 35°C počinje da se topi.

U tradicionalnoj medicini, prepoznat je kao antiseptik i diuretik, dok se takođe koristi za olakšavanje kontrakcija materice i ubrzavanje menstruacije.

Osim toga, kakao puter se pokazao korisnim i u tretiranju opekotina, kašlja, suvih usana, groznice, malarije, nefroze (bolesti bubrega), reumatizma i rana.

Bogat je vitaminima E, K, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, pružajući brojne zdravstvene prednosti.

Zahvaljujući svom blago čokoladnom ukusu, može da osveži ukus slatkih tostova, palačinki, vafla ili da posluži kao ukusan preliv za kafu.

Takođe se može koristiti kao posna zamena za klasičan puter u dezertima i kolačima, čineći ih ne samo ukusnijim, već i hranljivijim.

Kakao puter je izvanredan izbor, kada je u pitanju nega kože.

Sa bogatstvom antioksidanasa koji poboljšavaju kognitivne funkcije i zasićenim mastima koje se lako apsorbuju, idealan je za hidrataciju suve i ispucalr kože.

Korišćenje kakao putera takođe može pomoći u smanjenju simptoma ekcema ili dermatitisa, umirujući svrab i podstičući zaceljivanje obolelih delova kože.

Naročito je koristan za negu kose, pružajući joj sjaj, hidrataciju i volumen. Mešajući ga sa drugim hladno ceđenim uljima poput maslinovog ili kokosovog ulja, možete stvoriti prirodne preparate za kosu koji će unaprediti njen kvalitet i izgled.

Upotreba:

Preporučena dnevna doza je do 30g u hrani. Možete ga koristiti i za pripremu čokolade i slatkiša, kao i za direktan nanos na kožu kao kremu.

Sastav:

Nerafinisani kakao puter u komadima.

Poreklo:

Gana

Pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top