Kakao puter nerafinisani 1kg

2.590 RSD

Kakao puter nerafinisani 1kg

Poznato je da je kakao puter nerafinisani antiseptik, diuretik, da olakšava kontrakcije materice i izaziva ili ubrzava menstruacije, eliminiše parazite, tradicionalno se koristi kao lek za opekotine, kašalj, kod suvih usana, groznice, malarije, nefroze (bolest bubrega), porođaja, u trudnoći, kod reumatizma i rana.

Kakao puter se dobija od zrna kakaoa, što znači da je veganski i posan. Najčešće se koristi za pravljenje čokolade, ali se može koristiti u ishrani umesto običnog putera i veoma je zdrav.

Kakao puter je hranljiviji od običnog putera

Izvor je vitamina E, K i omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Možete ga koristiti kao posnu zamenu za običan puter u dezertima i kolačima.

Pošto ima blago čokoladni ukus, može da se koristi kao preliv za slatki tost, palačnike i vafle. Ako volite kafu sa šlagom, kakao puter može da vam posluži umesto posnog šlaga. I konačno, može se koristiti u nezi kože, kad se nanese spolja.

Odličan je za tretiranje suve i ispucale kože

Kakao puter je bogat antioksidansima koji pomažu u poboljšanju kognitivne funkcije.

Takođe sadrži zasićene masti koje se lako apsorbuju u telo. Ovaj puter je od velike koristi osobama sa osetljivom kožom jer ne izaziva iritaciju.

Da biste poboljšali efekat, možete ga mešati sa esencijalnim uljima kao što su arganovo ili kokosovo ulje.

Može pomoći kod ekcema

Pored hidratacije kože, upotreba kakao putera može pomoći u smanjenju simptoma ekcema ili dermatitisa. Smanjuje svrab i pomaže u zaceljivanju obolelog tkiva.

Za najbolje rezultate možete mešati kakao puter sa drugim hladno ceđenim lekovitim uljima kao što su maslinovo, kokosovo i suncokretovo ulje

Pomaže kod poremećaja raspoloženja

Dobra stvar je da kakao puter može pomoći u povećanju proizvodnje serotonina u vašem telu.

Kakao puter upakovan je antidepresivnim koji pomažu u kognitivnim aktivnostima, podstiču vaše raspoloženje i borbu protiv blage depresije.

Kad god se osećate neraspoloženo, posegnite za kakao puterom i bićete zapanjeni rezultatima.

Odličan je za negu kose

Kakao puter čini kosu sjajnom, hidrira je i daje joj volumen.
Prilikom pripreme prirodnih preparata za kosu, možete koristiti kakao puter kao glavni sastojak za najbolje rezultate.

Način upotrebe: 

do 30g dnevno u hrani. Može da se koristi za pravljenje čokolade i slatkiša, a takođe može da se nanosi na kožu kao krema.

Pakovanje original kakao puter 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top