Kakao puter

Kakao puter obiluje vitaminom E i odličan je zaštitnik kože.Koristi se u ishrani i proizvodnji najkvalitetnije kozmetike. Dobija se od zrna kakaa, što znači da je veganski i posan. Najčešće se koristi za pravljenje čokolade, ali se može koristiti u ishrani umesto običnog putera i veoma je zdrav.

Hranljiviji od običnog putera

Kakao puter je izvor vitamina E, K i omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Možete ga koristiti kao posnu zamenu za običan maslac u dezertima i kolačima. Pošto ima blago čokoladni ukus, može da se koristi kao preliv za slatki tost, palačnike i vafle. Ako volite kafu sa šlagom, kakao puter može da vam posluži umesto posnog šlaga. I konačno, može se koristiti u nezi kože, kad se nanese spolja.

Lekovita dejstva:

Poznato je da je kakao antiseptik, diuretik, da olakšava kontrakcije materice i izaziva ili ubrzava menstruacije, eliminiše parazite, tradicionalno se koristi kao lek za opekotine, kašalj, kod suvih usana, groznice, malarije, nefroze (bolest bubrega), porođaja, u trudnoći, kod reumatizma i rana. Izvor je gvožđa, Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, vitamina i minerala.

Odličan je za tretiranje suve i ispucale kože

Od velike koristi osobama sa osjetljivom kožom jer ne izaziva iritaciju.

Može pomoći kod ekcema

Pored hidratacije kože, upotreba može pomoći u smanjenju simptoma ekcema ili dermatitisa. Smanjuje svrab i pomaže u zaceljivanju obolelog tkiva.

Pomaže kod poremećaja raspoloženja

Dobra stvar je da može pomoći u povećanju proizvodnje serotonina u vašem telu. Ima antidepresivna svojstva koja pomažu u kognitivnim aktivnostima, podstiču vaše raspoloženje i borbu protiv blage depresije.
Kad god se osećate neraspoloženo, posegnite za kašičicom kakao putera i bićete zapanjeni rezultatima.

Odličan je za negu kose

Čini kosu sjajnom, hidrira je i daje joj volumen.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top