Tan – susamova pasta 180g Think Green

299 RSD

Tan susamova pasta se dobija finim mlevenjem pecenog integralnog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

Tan – susamova pasta 180g

Tan susamova pasta se dobija finim mlevenjem pecenog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

Povoljno utiče na nervni sistem, glavobolju, plućne bolesti, gastritis, anemiju i smanjuje nivo holesterola. Preporučuje se rekonvalescentima, deci, starijim osobama, dijabetičarima, sportistima i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju.Tahini sadrži pravo bogatstvo

Tahini sadrži obilje minerala i esencijlanih masnih kiselina. Izuzetno je pogodna za pobornike sirove ishrane jer je prilično kalorična, hranjiva i vrlo sita.

Esencijalne masne kiseline omega 3 i omega 6 koje se u organizam unose isključivo hranom u velikoj koncentraciji nalaze se u tahini pasti pa se preporučuje njena redovna konzumacija.

Ukoliko imate problema sa manjkom gvožđa u organizmu, susamova pasta vam može pomoći u rešavanju problema.

Bogata je gvožđem ali i drugim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina iz B grupe kao i vitaminima A, E i C. Samo jedna porcija paste u toku dana zadovoljava jednu trećinu dnevnih potreba za kalcijumom.

Kalcijum pomaže u izgradnji i održavanju lokomotornog sitema, pre svega kostiju ali i hrskavice i vezivnih tkiva. Gvožđe je od izuzetne važnosti za metaboličke procese u organizmu. Gvožđe utiče na porizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Iz tih razloga tahini je jako popularna kod vegana i vegeterijanaca.

Vlakna kojima je bogata susamova pasta održavaju gastrointestinalni sistem zdravim i funkcionalnim.

Daju osećaj sitosti i utiču na nivo šećera u krvi, držeći šećer pod kontrolom. Redovno korišćenje u ishrani doprinosi očuvanju zdravlja i pravilnom funkcionisanju organizma.

Vitamini kao što su A, C i E kao najvažniji antioksidanti čiste vaš organizam od slobodnih radikala, pojačavaju imunitet i održavaju vitalnost. Kompleks vitamina B povoljno deluje na vaš nervni sistem.

Redovnim konzumiranjem tana osvežićete pamćenje, sačuvati koncentraciju i memoriju, otkoniti umor i pomoći pravilnom funkcionisanju moždanih ćelija.

Ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, PH je neutralna, lako se vari a dijetetska vlakna pomažu varenje i perlistatiku creva. Preporučuje se kao redovan obrok barem jednom u toku dana.

Može se jesti sama, bez dodataka, ali se najčešće koristi kao dodatak jelima, kao namaz, sos, umak i slično.  U kombinaciji sa medom daje ukusnu poslasticu koja ima ukus karamele. Koristi se kao nezaobilazan dodatak za humus.

Sastav:

100% susam.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 249 kJ / 595 Kcal

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 13g

od kojih šećeri 0g

Masti 58g

Od kojih zasicene 6g

Biljna vlakna 9g

So 0g

Pakovanje 180g Think Green

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top