Susamov puter 170g Granumfood

295.00RSD

Susamov puter štiti krvne sudove srca i mozga. Održava cirkulaciju i kontroliše nivo masnoće u krvi.Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 .

 

Susamov puter

Susamov puter se dobija finim mlevenjem pečenog integralnog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

U kombinaciji sa medom daje ukusnu poslasticu koja ima ukus karamele.Koristi se kao nezaobilazan dodatak za humus.

Puter povoljno utiče na nervni sistem, glavobolju, plućne bolesti, gastritis, anemiju i smanjuje nivo holesterola. Preporučuje se rekonvalescentima, deci, starijim osobama, dijabetičarima, sportistima i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju.

Nutritivni sastav

Susamov puter sadrži pravo bogatstvo vitamina, minerala i esencijlanih masnih kiselina. Izuzetno je pogodna za pobornike sirove ishrane jer je prilično kalorična, hranjiva i vrlo sita.

Esencijalne masne kiseline omega 3 i omega 6 koje se u organizam unose isključivo hranom u velikoj koncentraciji nalaze se u tahini pasti pa se preporučuje njena redovna konzumacija.

Zdravstveni benefiti

Ukoliko imate problema sa manjkom gvožđa u organizmu, puter vam može pomoći u rešavanju problema. Bogata je gvožđem ali i drugim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina iz B grupe kao i vitaminima A, E i C.

Samo jedna porcija susamovog putera u toku dana zadovoljava jednu trećinu dnevnih potreba za kalcijumom. Kalcijum pomaže u izgradnji i održavanju lokomotornog sitema, pre svega kostiju ali i hrskavice i vezivnih tkiva.

Gvožđe je od izuzetne važnosti za metaboličke procese u organizmu. Gvožđe utiče na porizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Iz tih razloga susamov puter je jako popularan kod vegana i vegeterijanaca.

Vlakna kojima je bogata održavaju gastrointestinalni sistem zdravim i funkcionalnim. Daje osećaj sitosti i utiču na nivo šećera u krvi, držeći šećer pod kontrolom.

Redovno korišćenje susamovog putera u ishrani doprinosi očuvanju zdravlja i pravilnom funkcionisanju organizma.

Vitamini kao što su A, C i E kao najvažniji antioksidanti čiste vaš organizam od slobodnih radikala, pojačavaju imunitet i održavaju vitalnost.

Kompleks vitamina B povoljno deluje na vaš nervni sistem. Redovnim konzumiranjem tahini paste osvežićete pamćenje, sačuvati koncentraciju i memoriju, otkoniti umor i pomoći pravilnom funkcionisanju moždanih ćelija.

Susamov puter štiti krvne sudove srca i mozga. Održava cirkulaciju i kontroliše nivo masnoće u krvi. Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 .

Puter od susama se vrlo lako vari. Semenke susama su sitno mlevene bez dodataka aditiva, veštačkih začina i aroma pa je stoga pogodna za one koji imaju smetnje sa probavom.

Ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, PH je neutralna, lako se vari a dijetetska vlakna pomažu varenje i perlistatiku creva. Preporučuje se kao redovan obrok barem jednom u toku dana.

Sadrži :

  • Belančevina oko 18 grama na 100 grama.
  • Vode oko 3 grama na 100 grama.
  • Vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9.
  • Vitamin C, E i D.
  • Kalcijum, kalijum, gvožđe, magnezijum, fosfor,  natrijum, cink.

Ne sadrži

Holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein. Susamov puter je postan proizvod.

Sastav:

Seme susama 99,5%, morska so 0,5%.

Nutritivna vrednost u 100g :

Energ.vrednost 2491,15 kJ / 595 Kcal  

Proteini 23,38g

Ugljeni hidrati 13,43g

od kojih šećeri 0,5g

Masti 58,72g  

Od kojih zasićene 6g

Biljna vlakna 9g

So 0g

Alergen :

Susam.

Susamov puter 170g Granumfood

Scroll to Top