Kandirana trešnja 100g

88 RSD

Umočene u belu ili crnu čokoladu, šlag ili same za sebe pružaju još veći užitak u poslastici ili piću.

Kandirana trešnja 100g

Kandirana trešnja u sirupu bez koštice. Umočene u belu ili crnu čokoladu, šlag ili same za sebe pružaju još veći užitak u poslastici ili piću.

Trešnje se koriste za sve vrste dekoracija za koktele i poslastice.

Kuvanje hrane i pića je složen proces koji zahteva određenu količinu iskustva, veštine i spretnosti. Da bi vaša hrana izgledala ukusno i atraktivno, potrebno je dobro razmisliti o njegovom dekoriranju.

Služi kao ukusna dekoracija za:

  • Sladoled i sve vrste deserta
  • Pečenje
  • Polastice
  • Pića
  • Voćne salate.

Da li volite Kuglof sa kandiranim trešnjama?😊

Potrebni sastojci:

175g maslaca

225g pšeničnog oštrog brašna

1 prašak za pecivo

175g šećera

50g mevenih badema

1 narendana kora limuna

3 jaja

50g badema u listićima

Sok od jednog limuna

175g šećera u prahu

200g kandiranih trešnji.

Priprema:

1.Pomešajte brašno s praškom za pecivo. Sameljite 50g badema. Dve trećine kandiranih trešanja isecite na četvrtine, osušite ih ako su previše vlažne i uvaljajte u brašno ( brašno potom istresite ).

2.U činiju stavite maslac i kristal šećer i mutite dok ne bude penasto. U smesu dodajte jedno po jedno jaje. U dobro umućenu smesu dodajte koricu limuna, mevene bademe i smesu brašna i praška za pecivo.

3.Varjačom u smesu dodajte u brašno uvaljane kandirane trešnje i promešajte da se ravnomjerno rasporede.

4.Smesu prelijte u namazan i pobrašnjavljem kalup i pecite oko 35 minuta na 160 stepeni.

5.Kad se kuglof ispeče, izvadite iz rerne, ostavite par minuta u kalupu, a potom ga izvadite na rešetku da se prohladi.

6.Listiće badema stavite na teflonski tiganj i malo tostirajte, tek toliko da malo porumene. Pazite da ne zagore, stalno mešajte jer ovo traje stvarno kratko. 6-7 kandiranih trešanja narežite na osmine.

6.U činiju stavite 175 g šećer u prahu i polako dodajite sok jednog limuna, stalno mešajući. Trebate dobiti gustu pastu, ne sme biti previše retka.

7.Ohlađen kuglof prelijte mešavinom šećera u prahu i limunovog soka. Po vrhu pospite tostirane listiće badema i iseckane trešnje.

Prijatno!🍒

Original pakovanje 1kg

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top