Zobalice mix 7 veličanstvenih 100g

399 RSD

Sve što vam je potrebno za hranljiv izbalsiran dorućak su zobalice .

Zobalice mix 7 veličanstvenih 100g

Zobalice mix 7 veličanstvenih su odličan izvor energije, sadrže visok nivo proteina, bogate su omega masnim kiselinama i antioksidansima ( vitaminima i mineralima ).

Mešavina mlevenih sirovih semenki, uljarica i jezgrastog voća. Jedna porcija će vam obezbediti dovoljno energije za ceo dan.

Mogu se koristiti kao dodatak raznim jelima i napicima (šejkovi, salate, ceđeno voće). Mogu se konzumirati same ili sa medom i sličnim proizvodima.

Sastav:

badem, indijski orah, seme bundeve, mix lana, susama, semena konoplje i suncokreta.

Badem

Osim nezasićenih masti, koje badem poseduje u značajnoj količini, u bademima se nalazi i biotin, flavonoidi i fenolne kiseline. Bademi su i bogat izvor vitamina E, C i B1, B2, B 3, B 5, B 6 i B 9, te sadrži i vitamin K.

Indijski orah

Indijski orah je pun su antioksidanata, proteina, vitamina i minerala. Konkretno, indijski orah je bogat gvožđem, fosforom, triptofanom, magnezijumom, cinkom i selenom, a takođe sadrži i folnu kiselinu i vitamin K.

Seme bundeve

Semenke bundeve koriste se već hiljadama godina u medicinske svrhe. Bogate su magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, cinkom i vitaminom K.

Lan

Laneno seme se smatra jednom od najmoćnijih namirnica na svetu. Srčane bolesti , karcinom , šlog i dijabetes su bolesti čiji je rizik od dobijanja drastično smanjen konzumiranjem ove uljarice.

Vlakna, omega 3 masne kiseline, vitamin E, vitamin D, magnezijum, selen i cink su značajne komponente lanenog semena, ali su za njegovu delotvornost najbitniji lignini kao njegovi glavni sastojci.

Susam

Semenke susama sadrže oko 50-60% ulja, gde preovladavju nezasićene masne kiseline – oleinska i linolna. Susam je izuzetno bogat i gvožđem, pa je dovoljno uneti oko 100g ovog semena da bi se zadovoljila dnevna potreba čoveka za ovim mineralom.

Konoplja lekovitost

Sadrži više amino kiselina (proteina) nego mleko, meso ili jaja. Kompletan je  izvor proteina  – mnogo više izbalansiran i svarljiv od sojinih proizvoda.

Sadrži oko 47% ulja,  od kojih su 78% omega-3 i omega-6 masne kiseline. Sadrži sve bitne omega masti neophodne za ljudsko zdravlje

Suncokret

Suncokret je sjajan izvor vitamina i minerala, uključujući vitamin E, vitamine B6, B1 i B3, mangan, selen, fosfor, magnezijum, bakar, itd.

Upotreba

2 supene kašike mix-a dodajte u vaš omiljni šejk, kašu, ovsene pahuljice, sok od narandže…

Probajte! Imaćete dovoljno energije za ceo dan.

Nutritivna vrednost u 100g:

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 16,7g

Od toga šećeri (glukoza, fruktoza) 3g

Vlakna 13g

Masti (nezasićene-omega) 44g

Natrijum 21mg

So 0g

Pakovanje 100g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top