Suvo voće

Suvo voće je prepuno vitamina i veoma je hranjivo. Odlikuje se karakteristikama koje mogu pozitivno uticati na zdravlje ljudi. Jednom rečju ovo voće predstavlja prirodu u malom. U sebi sadrži prilično velike količine bitnih hranljivih supstanci, i to u adekvatnim količinama.

Suvo voće predstavlja bogat izvor minerala, vitamina i enzima.

Lako se vari i ima velikog udela u prečišćavanju naše krvi, kao i čitavog sistema za varenje. Vrednost ovih plodova se pre svega ogleda u bogatstvu mineralnim materijama, a naročito kalijuma i magnezijuma. Primera radi, u 100 grama prosečno ima 600 do 800 miligrama kalijuma, a u  kajsijama čak 1.370.

Ima i zavidnu količinu grožđa, a predstavlja i savršeni antioksidansni koktel, sa vitaminima C, E i beta-karotenom, kao borcima protiv slobodnih radikala.

Zahvaljujući kombinaciji vitamina, minerala i vlakana koja se nalazi u suvom voću pomažu u borbi sa holesterolom, povišenim krvnim pritiskom, blagotvorno deluju na probavni traktom.

Zahvaljujući vlaknima ovi plodovi poboljšavajaju probavu i ubrzavaju metabolizam. Samo 5-6 plodova dnevno je dovoljno da zadovolji polovinu ukupnih dnevnih potreba za vlaknima, mineralima i vitaminima.

Važno ga je umereno konzumirati ovo voće, pa je najbolje rešenje za doručak u kombinaciji sa proizvodima od žitarica. Ali ponekad može poslužiti i kao poslastica.

Asortiman suvog voća:

  • Suva malina
  • Suva kupina
  • Suva jagoda
  • Suva borovnica
  • Suva brusnica
  • Suva višnja
  • Suva sljiva
  • Suva dunja
  • Suva kajsija
  • Suva smokva
  • Suvo grožđe
  • Suva urma
  • Sveža urma
  • Suva aronija
  • Suva ribizla
  • Sušeni crni godži
  • Kandirana aronija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top