Kapi bele imele 30ml Deverra

420 RSD

Bela imela podiže imunitet, povoljno deluju u regulaciji visokog krvnog pritiska, arterioskleroze.

Kapi Bele Imele 30ml

Kapi bele imele regulišu krvni pritisak i puls, sprečava arteriosklerozu, srčane smetnje, napade angine pektoris.

Bela Imela ( lat. Viscum album ) je mali okrugli zimzeleni grm, koji kao poluparazit raste na drveću. Ona se pomoću sitnih korena širi po listopadnom drvecu, jelama, borovima i voćkama. Njene sisaljke prodiru u drvo odakle sišu hranjive sokove, iako je zahvaljujuci vlastitom hlorofilu i sunčevoj svetlosti i sama sposobna da se ishranjuje.

Utvrđeno je i to da olakšava bolove i smanjuje neželjene posledice izazvane hemoterapijom. Takođe pomaže kod brojnih tegoba.

Jača i hrani nervni sistem, smiruje, ublažava grčeve i poboljšava san. Prirodni lek protiv glavobolja, vrtoglavica, teskobe, zamora, straha, gubitka volje i slično. Ima  i diuretičko delovanje, pospešuje mokrenje, pa je vrlo korisna u slučajevima zadržavanja mokraće, reume, mokraćnih kamenaca, bubrežnih tegoba i sl.

Kao i u prošlosti, i danas se koristi protiv epilepsije, histerije, hroničnih grčeva, astme, spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja.

Osim toga bela imela je delotvorna i kod degenerativnih upalnih bolesti zglobova, skleroze, klimakteričnih tegoba, čisti krv, podstiče rad gušterače (pankreasa), pomaže kod nesanice.

Snažno podstiče metabolizam, pojačava rad organa za varenje i sprečava zatvor. U svakom slucaju pročišćava organizam i pomaže da se borimo protiv raznih bolesti. Pomaže i kod normalizacije lučenja žuči. Ne samo što snižava nivo šećera u krvi već i deluje na pankreas, a samim tim i na uzrok dijabetesa. Jača imunitet.

Hemijski sastav:

Vrlo složenog hemijskog sastava koji varira. Herba imele sadrži lektine, proteine, polipeptide, fenilpropane, lignane, flavonoide, biogene amine i polisaharide.

Uz to sadrzi i  viskotoksin (kardiotonicni polipeptid), saponin, alkaloid, holin, vosak, histamin, anti-tumoralni protein, oligosaharozu. Takođe imela sadrži zelenu smolu, eterično ulje, masno ulje, gumu, vosak, flavonske heterozide i dr.

Delovanje:

Mnoge studije dokazuju da viskotoksini iz imele rastvaraju opnu malignih ćelija i tako ih razaraju. Takođe sastojci lektini deluju kao citostatici i zaustavljaju rast tumorskih ćelija. Privukla pažnju istraživača kada je otkriveno potencijalno antikancerogeno delovanje.

 Sastav:

Etanolno-vodeni ekstrakt herbe Bele Imele 1:4 ( Viscum album L. ).

Upotreba:

Koristiti kapi 3 puta dnevno, po 20-30 kapi u malo vode, čaja ili toplog mleka.

Broj upisa u Bazi Ministarstva Zdravlja Republike Srbije: 10905|2017.

Pakovanje 30ml Deverra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top