Kikiriki pasta 500g Think Green

599.00RSD

Kikiriki pasta ima nizak glikemijski indeks i pomaže održavanju stabilnog nivoa šećera u krv.

Kikiriki pasta 500g

Kikiriki pasta neizbežan je proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače.

Pravi se od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom, fosforom, selenom, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B3.

Bogat je izvor biljnih proteina (27%), što je vrlo važno, posebno u ishrani sportista i onih koji vode aktivan život. Ugljeni hidrati sadržani u kikirikiju imaju nizak glikemijski indeks.Kao i ostale mahunarke kikiriki je veoma bogat belančevinama.

Glikemijsko opterećenje u 1 kašičici putera jednako je 1, što je 16 puta manje nego za med.

Sadrži samo soli i šećere koji se prirodno nalaze u kikirikiju. To je idealan izvor nezasićenih masnih kiselina, uključujući veoma poželjne oleinske i linolne kiseline, koje pripadaju porodicama omega-6 i omega-9.

Nezasićene masne kiseline pojačavaju metabolizam i izazivaju osećaj sitosti, zbog čega oni koji jedu puno kikiriki putera bolje kontrolišu svoju telesnu težinu i obično su vitki.

Sadrži veliki procenat vitamina B grupe (posebno B1, B3 i folna kiselina) i vitamin E. Značajan je izvor gvožđa, magnezijuma i kalijuma koga ima tri puta više nego pomorandža.

Puter od kikirikija je izvrstan način kako vegetarijanci i vegani mogu povećati dnevni unos proteinazbog 30g proteina na 100g. Za sve one koji drže do zdrave ishrane, ovaj je puter odličan izbor jer je izvor   .

Ima nizak glikemijski indeks i pomaže održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi te je koristan u ishrani dijabetičara.

Upotreba:

Koristi se kao namaz, dodatak poslasticama i slanim specijalitetima .Pogodan za vegane, sportiste i osobe koje vode zdrav život. Posno.

Sastav:

100% pečeni kikiriki.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 629kcal (2631kj)

Proteini 21g

Masti 49 g

Zasićene masne kiseline 7.1%

Nezasićene masne kiseline 42%

Ugljeni hidrati 19g

Natrijum hlorid 0.24%

Šećer 6%

Pakovanje 500g  Think Green

Cena se redovno a žurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top