Tahini pasta od susama 360g Bioland

570 RSD

Jedna porcija tahini paste sadrži oko trećine dnevne preporučene doze ovog minerala. Sadrzi sesamin koji je odredjena vrsta fitoestrogena sa antioksidativnim i antikancerogenim svojstvima.

 

Tahini pasta od susama 360g

Tahini pasta od susama je izuzetno je zastupljen u mediteranskoj kuhinji, kao i velikom delu Azije i Afrike. Susam je izuzetno nutritivno zdrava namirnica. Tačnije to je mineralno vitaminska antioksidativna bomba!

Odličan i lako probavljiv izvor kalcijuma.

Jedna porcija tahini paste sadrži oko trećine dnevne preporučene doze ovog minerala. Sadrzi sesamin koji je odredjena vrsta fitoestrogena sa antioksidativnim i antikancerogenim svojstvima. Kalcijum je važan za jačanje kostiju, zuba i mišića, a istraživanja su ga povezala sa sniženim rizikom od alergija i nekih vrsta karcinoma.

Takođe bogata gvožđem, magnezijumom, kalijumom, fosforom i vitaminima B i E.

Vitamin E zbog svojih antioksidativnih svojstava nosi nadimak „izvor mladosti“.Usporava starenje ćelija tkiva i održava mentalnu svežinu i u staroj dobi. Vitamini B nađeni u tahini uključuju B1, B2, B3 i B5. Ovi pripadnici B kompleksa pospešuju rast i deobu zdravih ćelija, uključujući crvena krvna zrnca.

Takođe bogata gvožđem, magnezijumom, kalijumom, fosforom i vitaminima B i E. Vitamin E zbog svojih antioksidativnih svojstava nosi nadimak „izvor mladosti“.Usporava starenje ćelija tkiva i održava mentalnu svežinu i u staroj dobi.

Vitamini B nađeni u tahini uključuju B1, B2, B3 i B5. Ovi pripadnici B kompleksa pospešuju rast i deobu zdravih ćelija, uključujući crvena krvna zrnca.

Susamov tan je bogat i esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6. Ove su kiseline važne za zdravlje zglobova, hrskavica, vena, mozga i kože.

Susamovo seme je bogato aminokiselinom metionin, koja je važan doprinositelj čišćenju jetre od toksina i apsorpciji drugih aminokiselina u organizmu. 20% sadržaja tahini čine proteini, što znači da je bogatiji belančevinama od mnogih orašastih plodova.

Zato je pogodna kao izvor belančevina i biljnih masnoća za vegetarijance i vegane. Tahini važi za afrodizijak, to jest kao sredstvo za podizanje libida, i kao prirodni lek za erektilnu disfunkciju.

Ima visoku pH vrednost, što znači da alkalizije organizam, neutralizira učinak kiselih namirnica s niskom pH vrednosti.

Najnovija istraživanja pokazuju da redovna konzumacija tahinija značajno smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Budući da je jedan od sastojaka tahinia, susamovo ulje, ima visok kalorični sastav, jedite ga umereno ako ste na dijeti.

Sastav:

100% pasta od mlevenog susama

Bez konzervansa, glutena, vestačkih boja i aroma.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 2819 kJ/ 674 kcal

Masti 58g

Od kojih zasićene masne kiseline 12g

Ugljeni hidrati 15g

Od kojih šećeri <1g

Proteini 24

So 0g

Pakovanje 360g Bioland

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top