Kokosov šećer organski 250g Fornatura

390 RSD

Kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok.

Organski kokosov šećer je izvanredan prirodni zaslađivač koji nudi bogatstvo vitamina i minerala, čineći ga izuzetno korisnim za različite aspekte zdravlja.

Predstavlja prirodni šećer koji se dobija iz soka cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Karakteriše ga visok sadržaj gvožđa, magnezijuma i cinka, što ga čini izuzetno hranljivim.

Jedna od najvećih prednosti kokosovog šećera je niski glikemijski indeks (GI35), što je od vitalnog značaja za održavanje stabilnog nivoa insulina u organizmu. Osim toga, ovaj šećer je izuzetno bogat vitaminima B1, B2, B3 i B6, što dodatno doprinosi njegovim nutritivnim vrednostima.

Jedinstvena proizvodnja kokosovog šećera bez rafinacije i aditiva predstavlja tradicionalnu praksu Indonežana, čiji je proizvod poznat kao najkvalitetniji kokosov šećer u svetu.

Zahvaljujući ovom postupku, zadržava sve svoje hranljive sastojke, uključujući minerale poput kalijuma, cinka, gvožđa, nijacina i magnezijuma, kao i vitamine B kompleksa i vitamin C.

Korišćenje kokosovog šećera donosi brojne koristi za zdravlje.

On pruža sporu apsorpciju šećera u krvotok zahvaljujući složenim ugljenim hidratima, što obezbeđuje stabilan izvor energije bez naglih skokova i padova nivoa šećera u krvi.

Ovo je od posebnog značaja za osobe koje vode računa o svojoj težini, jer može pomoći u regulisanju apetita i održavanju uravnotežene ishrane.

Sportisti, poslovni ljudi i svi oni koji teže zdravom načinu života mogu pronaći korist u konzumiranju ove vrste šećera.

Pruža trenutni energetski podsticaj uz dugotrajno oslobađanje energije, čineći ga idealnim izborom za održavanje vitalnosti i produktivnosti tokom dana, a istovremeno izbegavajući tzv. „energetske padove“.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, predstavlja izvanredan dodatak zdravoj ishrani. Pružaju ne samo slatkoću, već i brojne zdravstvene prednosti koje ga čine nezamenjivim sastojkom u svakodnevnoj ishrani.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost kcal 384

Ukupno proteina 0g

Ukupno masti 0g

od toga zasićene masne kiseline 0g

Ukupno ugljenih hidrata 95g

So og

Pakovanje 250g Fornatura

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top