Kombuha zelena 1l

250 RSD

Kombuha povećava imunitet organizma, regeneriše jetru i bubrege, reguliše crevne aktivnosti (sprečava pojavu hemoroida), reguliše pritisak, šećer i holesterol u krvi.

Kombuha zelena 1l

Kombuha zelena je neobični kompleks mikroorganizama (kvasci i baktrije) gaji se na zaslađenom crnom čaju. Zdrav napitak i prirodni lek sa Dalekog Istoka.

Neobičan kompleks mikroorganizama sposoban da iz malog broja komponenata stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci.

Glukoza, fruktoza, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, vitamin C, biotin, folna kiselina, lecitin, mlečna, glukonska i glukoronska kiselina, voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska), enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini i neki antibiotici.

Zbog ovakvih sposobnosti nazivaju je i čudesnom gljivom i svrstava se u grupu gljiva značajnih lekovitih karakteristika.

Gljiva sastavljena od želatoidne u obliku diska. Ona živi u hranljivom rastvoru čaja i šećera. Čajna gljiva je u stvari simbioza dve vrste organizama gljiva (kvasci) i bakterija sirćetnog vrenja. Zdravstvene prednosti uglavnom se pripisuju probioticima, korisnim mikrobima kao što su laktobacili u SKBP-u.

To je skraćenica za simbiotičku koloniju bakterija i plesni – mešavinu bubica koje tvore plutajući film koji se zove pelicil, i stvara se na površini kombuhe dok vri.

Deluje blago gljivičasto, zbog čega ponekad nazivaju „čajem od gljiva“, uprkos tome što nema nikakve veze sa šitake pečurkama ili lisičarkama.

Plesan i laktobacili pretvaraju šećer u mlečnu kiselinu i etil alkohol, objašnjava Hejlen-Adams. Onda bakterije sirćetne kiseline kao što su acetobakterije i bakterije glukonske kiseline pretvaraju alkohol u sirće.

Zbog toga je mogu koristiti i dijabetičari.

Istina je da su takozvane mlečne bakterije sirćetne kiseline dobri momci – pripisuju im zasluge za ublažavanje simptoma nervoznih creva i drugih gastroenteroloških problema, umanjuju neželjena dejstva antibiotika, i leče gljivične infekcije, među ostalim pogodnostima.

Treba je koristiti:

  • Povećava imunitet organizma
  • Regeneriše jetru i bubrege
  • Reguliše crevne aktivnosti (sprečava pojavu hemoroida)
  • Reguliše pritisak, šećer i holesterol u krvi
  • Snižava telesnu temperaturu visoku zbog raznih oboljenja
  • Ima snažno antiseptičko dejstvo
  • Pročišćava krv i odstranjuje toksične naslage
  • Normalizuje ph vrednost
  • Povećava energiju sportista i umnih radnika

Sastav:

Voda, crni čaj i zeleni čaj, šećer. Proizvod je dobijen fermentacijom šećera u prisustvu gljive u mešavini crnog i zelenog čaja. Talog i sluzava materija koja se pojaljuju su rezultat prirodnog procesa.

Ne sadrži veštačke dodatke (konzervans, boje, arome).

Preporučuje se konzumiranje u količini od 0.6l (deca) do 1.6l (odrasli) dnevno.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 50kj/12kcal

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 2g

Od kojih šećeri 2g

Proteini 0g

So 0g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top