Livadski med (cvetni) 500g Milošević

520 RSD

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta koje su deo naših blago zatalasanih šumadijskih brda. Ukus i aroma mu variraju u zavisnosti koja biljna vrsta preovladjuje u medu.

Livadski med (cvetni) potiče od raznih cvetnih vrsta koje su deo naših blago zatalasanih šumadijskih brda. Ukus i aroma mu variraju u zavisnosti koja biljna vrsta preovladjuje u medu.

Med je žućkaste do tamnocrvene boje, jačih mirisa i ukusa od bagremovog meda a slabijeg od šumskog meda. Kao i sve druge vrste meda i ovaj med sadrži vitamine i minerale poreklom iz nektara u koje je pčela dodala svoje izlučevine – u prvom redu fermente i organske kiseline.

Livadski med sadrži 37 mineralnih materiјa( aluminiјum, bor, gvoždje, јod, kalciјum, siliciјum, magneziјum, mangan, bakar, nikl, kalaј, olovo, sumpor, hrom, cink i dr. ).

Takođe sadrži skoro sve aminokiseline (17) koјe dolaze iz nektara i polena, broјne vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, S, N, A, K, E, folna kiselina), organske kiseline i aromatične materiјe.

Kako se ovaj med sastoji od nektara najrazličitijih biljnih vrsta, sa mnoštvo biološki aktivnih materija. Ima svoju primenu u narodnoj medicini. Korišćenje livadskog meda služi kao pomoćno lekovito sredstvo u lečenju stomačnih, plućnih, bubrežnih oboljenja, bolesti srca i krvnih sudova.

Ova svih vrsta meda livadski med sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka, a svaka biljka ima specifičan hemijski sastav.

Negde u medu ima više alkaloida, negde mineralnih materija, negde vitamina. Ima značajno prisustvo eteričnih ulja i fitoncida (biljnih antibiotika sa kojima se biljka brane od mikroorganizama).

Uzimaju ga i deca u rastu i razvoju ali i odrasli koji žele da povrate svoju fizičku i mentalnu snagu. Treba napomenuti da livadski med ima dosta jači ukus u odnosu na bagremov med. Zahvaljujući obilju različitog polena ima bogatu mineralnu bazu koja je prava riznica zdravlja. Svima kojima je potrebna dodatna energija nju mogu naći u livadskom medu.

Zbog sadržaja vitamina, livadski med treba uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada. Jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme.

Livadski med pokazuje dobro dejstvo kod oboljenja disajnih puteva, gnojnih rana, i ginekoloških oboljenja.

Način upotrebe:

Najbolje je da se uzima 15-30 meda minuta pre jela sa mlakom vodom ili čajem ili da se stavi ispod jezika da se lagano istopi. Za spavanje je bolje razmutiti kašiku meda u mlakom mleku.

Da ne bismo preterali sa dozvoljenom dozom, treba znati da kašikom može da se zahvati od 28 do 30 grama meda, a kašičicom oko 15 grama. Kao sredstvo za iskašljavanje uzima se u vidu inhalacija, sirupa, ili u prirodnom obliku.

Livadski med brzo deluje kod lečenja hroničnih formi rinitisa, sinuzitisa kao i stomačno-crevnih i bubrežnih bolesti.

Uzimajte jednu kašiku meda dnevno, tokom cele godine, za oporavak organizma i borbu protiv alergija.

Pakovanje 500g Milošević

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top