Manuka med UMF 20+ 250g

9.200 RSD

Manuka med UMF 20+ se koristi kod teških upalnih stanja, onkoloških bolesnika, heliko bakterije.  Manuka rešava Heliko bakteriju veoma uspešno.

Manuka med sa UMF faktorom 20+ predstavlja autentičan proizvod sa potvrđenim poreklom i laboratorijskim istraživanjem.

Mamuka med ima visoku koncentraciju UMF faktora obećava snažno protivupalno dejstvo, što je dokazano u kliničkim studijama.

Ova vrsta meda poseduje jedinstvenu neperoksidnu aktivnost (NPA), koja je ključna za njegovu izuzetnu terapeutsku efikasnost. Klinička istraživanja su otkrila iznenađujuće rezultate.

Samo manuka med UMF 20+ ima sposobnost da leči kožne čireve, opekotine trećeg stepena. Takođe leči respiratorne tegobe poput hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa.

Osim toga je efikasan u jačanju imuniteta i podsticanju opšteg zdravlja. Profesor Rose Cooper sa Univerziteta Wales Institute Cardiff (UWIC) otkrio je da manuka med sprečava pričvršćivanje bakterija na tkivo, sprečavajući tako infekcije.

Takođe čini bakterije otpornije na antibiotike osetljivijim na neke antibiotike kao što je oksacilin, a ne stvara otporne bakterije kao što to čine uobičajeni antibiotici.

Naučna istraživanja objavljena u Medical Journal of Australia pokazuju da UMF.

Može se efikasno boriti protiv niskog nivoa gvožđa u krvi. Prisustvo neperoksidne aktivnosti, koja je direktno povezana sa nivoom fenola, određuje visok nivo antibakterijskog delovanja manuka meda.

Manuka med 20+ pokazuje istu antibakterijsku aktivnost kao i 5% rastvor fenola, koji je poznati antiseptik.

Osim toga sadrži methylglyoxal (MG), supstancu koja se retko nalazi u drugim vrstama meda, ali je prisutna u visokim koncentracijama u manuka cvetu.

Dakle samo manuka med koji nosi oznaku UMF može se koristiti u terapijske svrhe, zahvaljujući svom jedinstvenom antibakterijskom delovanju.

Upotreba:

Koristi se kako spolja, tako i oralno, pokazujući neverovatnu efikasnost u tretiranju rana, upijajući vodu iz rane i uništavajući mikroorganizme koji mogu izazvati infekciju.

Upotreba:

Oralno se preporučuje uzimanje čajne kašičice meda 3 puta dnevno, 10 minuta pre jela, kako bi se iskoristile sve njegove blagodati.

Važno je napomenuti da se manuka med sa ne preporučuje deci mlađoj od 2 godine zbog mogućih alergijskih reakcija na med i polen, što važi za sve vrste meda.

Pakovanje 250g

Zemlja porekla: Novi Zeland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top