Manuka med UMF 20+ 250g

9.200 RSD

Manuka med koristi se kod teških upalnih stanja, onkoloških bolesnika, heliko bakterije.  Manuka rešava Heliko bakteriju veoma uspešno.

Manuka med UMF 20+ 250g

Manuka med s UMF faktorom 20+ garantuje originalnost meda, njegovo potvrđeno laboratorijsko istraživanje i poreklo.

Manuka med s UMF faktorom je med s najjačim protivupalnim delovanjem. Pokazao je iznenadjujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima.

UMF faktor potvrđuje prisustvo Neperoksidne aktivnosti (NPA) koja nije pronađena ni u jednoj drugoj vrsti meda.

Vrsta je meda s najjačim protivupalnim delovanjem. Pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima, a upotrebljava se, između ostalog i u lečenju kožnih čireva i opekotina trećeg stepena. Takođe je izvrstan za tretiranje tegoba disajnih puteva.

Istraživanje sprovedeno na 17.000 ljudi pokazalo je delotvornost u lečenju hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa.  Izvrstan je za podizanje i podsticanje imuniteta.

Indikacije za upotrebu:

Manuka med može pomoći pri lečenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane. Prof. Rose Cooper sa Univerziteta Wales Institute Cardiff (UWIC) ustanovio je da manuka med sprečava pričvršćivanje bakterija na tkivo, što se nužno događa u procesu infekcije.

Takođe, manuka med čini MRSU osetljivijom na neke antibiotike, poput  Oxacilina. Za razliku od antibiotika, UMF Manuka med ne stvara otporne bakterije. Te tzv. superbakterije razviju se nakon što su u par navrata bile izložene delovanju uobičajenih antibiotika.

Naučni radovi objavljeni u Australiji, u Medical Journal of Australia, dokazuju da je UMF Manuka med delotvoran i u borbi protiv niskog nivoa gvožđa u krvi.

Kad se UMF Manuka med stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne supstance uništavaju mikroorganizme koji mogu inficirati ranu.

Ako se upotrebljava spolja, njime se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno. Neverovatno je delotvoran jer prodire duboko u kožu.

Antibakterijsko delovanje:

Hiljadama godina med je poznat po svojim antibakterijskim i zaceljujućim delovanjima, prirodno održavajući zdravlje i imunitet celog organizma. Ipak, neke vrste meda dobijene od posebnih biljaka delotvornije su od drugih, a med koji potiče od manuka biljke s Novog Zelanda jedan je od tih..

Vrlo važna stvar je činjenica da nije svaki manuka med lekovit. Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF koristi se u svrhu terapijskog lečenja raznih zdravstvenih problema.

Do te spoznaje došao je 1981. godine Dr Peter Molan (MBE). Dr Molan, profesor biohemije na Univerzitetu Waikato, potvrdio je da određene količine manuka meda sadrže neverovatne, prirodno prisutne spojeve, koji su stabilni i pri izloženosti visokoj temperaturi ili svetlosti, a koji nisu pronađeni nigde više.

Njegova ne-peroksidna aktivnost zaslužna je za visoko antibakterijsko delovanje manuka meda. Takođe, manuka med ne zahteva vlagu ili kiseonik da bi bio delotvoran.

Prisutnost ne-peroksidne aktivnosti moguće je odrediti jedino posebnim vrstama naučnog merenja koja su direktno povezana sa standardnim merenjima i određivanjem nivoa fenola. UMF pojedinačni faktor jednak je količini fenola, npr.

Manuka med UMF faktora 5 ima isto antibakterijsko delovanje kao i 5% rastvora fenola, koji je poznati antiseptik.

Manuka med ima i druge delatne supstance koje služe za borbu protiv raznih vrsta bakterija. Jedna od delatnih supstanci je methylglyoxal (MG). MG je supstanca koja se može naći i kod drugih vrsta meda, ali, za razliku od manuka meda, u vrlo vrlo malim količinama. Kod manuka meda MG potiče od izmene druge supstance, dihydroxyacetona – koji je u vrlo visokim koncentracijama pronađen u manuka cvetu.

Dakle, samo onaj manuka med koji nosi oznaku UMF pogodan je za terapijsku upotrebu! To jedinstveno antibakterijsko delovanje neuporedivo je veće i važnije od uobičajenog delovanja ostalih vrsta meda, te Manuka med čini superhranom!

Sastav: 100% manuka med

Doziranje:

Kad se stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne čestice uništavaju mikroorganizme koji mogu inficirati ranu.

Ako se upotrebljava spolja, njime se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno.Neverovatno je delotvoran jer prodire duboko u kožu.

Oralna upotreba:

Kod oralne upotrebe uzima se čajna kašičica Manuka meda 3 puta dnevno, a ako je upala akutna uzima se po jedna kašičica svaki sat.

Važno:

Uzima se 10 minuta pre jela. Staviti kašičicu meda ispod jezika i pustiti da se otopi. Med se luči kroz pluvačne žlezde pa je veoma bitno ne piti vodu odmah po uzimanju meda. Med je veoma ukusan pa ćete ga obožavati.

Napomena:

Nije za decu mlađu od 2 godine zbog moguće alergije na med i polen.To se odnosi na alergiju na bilo koju vrstu MEDA .

Zemlja porekla: Novi Zeland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top