Lucerka Alfalfa u prahu 100g We Are One

499 RSD

Lucerka je prirodni diuretik, jača imunitet, usporava degenerativne procese koji prate starenje, povećava vitalnost organa, deluje kod reumatoidnog artritisa i dijabetesa.

Lucerka Alfalfa u prahu 100g

Alfalfa Lucerka u prahu (Medicago Sativa) je hranljiva biljka bogata vitaminima i mineralima naročito gvožđem. Izvor zdravlja preko 5000 godina. Uravnotežen sadržaj minerala i vitamina. Bogat izbor proteina. Klice lucerke zauzimaju značajno mesto u ishrani mnogih naroda još od antičkog doba.

Koliko su bile cenjene govori i podatak da naziv alfalfa potiče iz arapskog jezika i u prevodu znači “otac svih namirnica”. Zbog visokog sadržaja hlorofila, lucerka ima i detoksikaciona dejstva, a sadrži i materije delotvorne protiv gljivica .

Uspešno se koristi kod akutnih i hroničnih smetnji organa za varenje. Kalcijum i fosfor neophodni su za normalan rast i razvoj kostiju i zuba, vitamin U povoljno deluje kod nadutosti i gubitka apetita. Često se primenjuje kod lečenja peptičkog ulkusa – čira koji može da se pojavi na sluzokoži jednjaka, creva ili želuca.

Alfalfa je izvrstan laksativ, prirodni diuretik, deluje protiv povišene telesne temperature…

Koristi se kao prirodni diuretik, jača imunitet, usporava degenerativne procese koji prate starenje, povećava vitalnost organa, deluje kod reumatoidnog artritisa i dijabetesa.

Snižava nivo holesterola i pospešuje apsorpciju proteina, kalcijuma i drugih hranljivih sastojaka. Upotrebljava se za uklanjanje otrova iz organizma.Hlorofil alkalizuje organizam .

Hlorofil iz lucerke reguliše pokretanje creva i poboljšava varenje.

Takođe, ovaj biljni pigment pomaže u smanjenju zatvora i nadutosti, pa tako doprinosi ukupnom poboljšanju gastrointestinalnog zdravlja.

Njene lekovite osobine pomažu u lečenju zapaljenskih procesa u crevima i popravljanju čirnih promena na njima, a takođe štiti i od štetnih i citotoksičnih efekata ishrane. Ovaj efekat postiže se čišćenjem debelog creva i sprečavanjem proizvodnje kolonocita.

Hlorofil deluje kao prirodni suzbijač gladi, pa se stoga manje osećamo gladnim nakon obroka koji je bogat zelenim povrćem. Naučne studije potvrdile su ovu bitnu osobinu hlorofila, što ga čini odličnim izborom za one ljude koji se bore sa izgladnjivanjem i gubitkom težine.

Hlorofil kojim obiluje lucerka, je poznat po tome što čisti krv i povećava nivo kiseonika u krvi.

Detoksikuje organizam, izvlači toksine iz jetre i time poboljšava funkciju jetre, stoga se alfalfa koristi za oporavak i čišćenje organizma, nakon uzimanja lekova, kao zaštita nakon uklanjanja amalgamskih plombi i tokom lečenja zavisnosti od alkohola.

Vezuje za sebe i izbacuje teške metale, alkalizuje organizam, deluje kao antioksidans i bori se protiv infekcija u organizmu. Poznato je da kiselost organizma može negativno uticati na naše zdravlje jer podstiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita, hlorofil lucerke alkalizuje organizam, stvarajući nepovoljne uslove za navedene patogene.

Klinička istraživanja su pokazala da svakodnevno uzimanje lucerke kao dodatka ishrani može pomoći normalizaciji nivoa masnoće u krvi.

Njena vlakna i biljne materije zvane saponini doprinose smanjenju apsorpcije holesterola u organizam, te smanjuju rizik od ateroskleroze krvnih sudova. Utvrdilo se i da su listovi biljke učinkovitiji kod snižavanja holesterola u krvi nego klice.

Alfalfa ima diuretička svojstva, koja sprečavaju poremećaje zadržavanja vode u bubrezima. Takođe ima odlična svojstva koja sprečavaju razvoj infekcije urinarnog trakta.

Sprečava srčane bolesti  sadrži dobru količinu antioksidanata, što pomaže u sprečavanju arterioskleroze, što je početak svake bolesti srca.

Pomaže koagulaciju krvi, a može smanjiti gubitak krvi u slučaju prekomernog menstrualnog krvarenja. Blagotvorno deluje i u slučaju čestih krvarenja iz nosa a sprečava i krvarenje iz desni.

Fitoestrogeni su hormoni koji se mogu koristiti za suzbijanje simptoma menopauze, tri tipa ovog hormona mogu se naći kod lucerke u prahu.

Minerali pronađeni u ovoj biljci takođe su efikasni u borbi protiv simptoma menopauze. Može vam pomoći u borbi protiv naleta vrućine, vaginalne suvoće, noćnog preznojavanja, niskih nivoa estrogena, postmenopauzalne osteoporoze itd.

Fitonutrienti, kao što su L-kanavin i hlorofil u lucerki pomažu u povećanju otpornosti tela na bolesti. Pomaže u snižavanju šećera u krvi, sprečavanju dijabetesa tipa II. Sprečava trovanje krvi i reumatizam, ima različita svojstva koja ga čine antireumatskim agensom.

Takođe pomaže u prevenciji kamena i peska u bubregu, edema, artritisa, artroze, varikoznih ulceracija, trovanja teškim metalima itd.

Prah lucerke se koristi za lečenje mnogih drugih poremećaja i zdravstvenih problema, kao što su umor, gubitak energije, slabost memorije i smanjenje budnosti, loša funkcija štitne žlijezde, problemi sa lomljenjem kose, krhki nokti, noćno slepilo, problemi sa zubima, nedostatak proteina, slabe kosti i neuhranjenost.

Način upotrebe:

1 kašičicu praha pomešajte sa jogurtom, malo čaja ili tople vode.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top