Umeboši šljive 100g Mitoku

799 RSD

Ima antiseptičko i antibiotičko dejstvo koriste za poboljšanje funkcije jetre. Umeboši šljive sadrže mnogo gvožđa kalcijuma, fosfora . Šljive alkalizuju organizam.

Ukiseljene japanske umeboši šljive koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli.

Umeboši šljive su izuzetno bogate mineralima i belančevinama, pružajući organizmu važne hranljive materije. Osim što sadrže značajne količine gvožđa, kalcijuma i fosfora, bogate su i vitaminima B1, B2 i nijacinom.

Njihova antiseptička i antibiotička svojstva prepoznata su od strane stručnjaka, a istraživanja doktora Kio Satoa sa univerziteta Hio-Saki identifikovala su dvanaest aktivnih supstanci koje deluju kao antibiotik.

Jedno od izuzetnih svojstava je visok sadržaj limunske kiseline, koja je bogatija i kvalitetnija u odnosu na limunsku kiselinu prisutnu u limunu. Ova kiselina ne samo da čisti masnu jetru i podstiče njeno zdravo funkcionisanje, već i doprinosi detoksikaciji organizma.

Konzumacija umeboši proizvoda posebno je korisno za trudnice zbog visokog sadržaja kalcijuma, dok vitamin C iz limunske kiseline poboljšava apsorpciju ovog minerala i deluje kao snažan antioksidans.

Prirodni enzimi regulišu varenje i funkciju želuca, dok katenin, jedinjenje prisutno u umebošiju, poboljšava rad creva, povećava svarljivost proteina i deluje antiseptički, što doprinosi smanjenju umora i povećanju izdržljivosti.

Fermentisani umeboši roizvodi imaju sposobnost da promene pH vrednost krvi iz kisele u baznu. To pomaže organizmu da se odbrani od prehlade i gripa, kao i da ublaže stomačne tegobe i mučninu tokom putovanja.

U modernoj ishrani, često unosimo velike količine šećera, što povećava kiselost organizma i pogoduje razvoju bakterija, virusa i gljivica. Umeboši šljive mogu pomoći organizmu da povrati balans i vrate baznost, što je ključno za očuvanje zdravlja.

Takav efekat uravnotežava i često eliminiše simptome preterano kiselih uslova, uključujući i mamurluk, umor, mučninu, morsku bolest. Pomaže kod određenih tipova glavobolje, probleme s probavom i anemije, a poznato je i da zaustavlja proliv. 

Takođe se koristi kod unosa kontaminirane vode, za poboljšanje funkcije jetre, usporavanje starenja usled njenih antioksidantnih svojstava, za opštu detoksikaciju.

Koristi se kod trovanja ugljenmonoksidom, kod bolesti kože kao što su ekcemi, kod nedostatka apetita, zadaha i dizenterije, tifusa i paratifusa.

Priroda pruža siguran lek za mamurluk, nelagodu usled prekomernog unosa šećera, trovanje hranom, zatvor i prehladu .

Sastav:

Japanska umeboši šljiva, šizo lišće, morska so.

Preporuka:

Za dobro zdravlje, opšta preporuka je oko 2-3 komada nedeljno.

Upotreba:

Umeboši šljiva se koristi kao slani začin pri pripremanju jela sa žitaricama i mahunarkama, te za pripremanje umaka i variva. Koštice se mogu staviti u supu ili pri kuvanju povrća. Njihova predivna crvena boja ukrašava i daje privlačnost i najprostijem jelu, ali umeboši šljiva nije samo dodatak jelu ona je i lek .

Pakovanje 100g Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top