Umeboši šljive 100g Mitoku

799 RSD

Ukiseljene Japanske Umeboši Šljive: Tradicionalni Dodatak i Lek

Umeboši Šljive: Tradicionalni Dodatak i Lek

Umeboši šljive, sa više od 2000 godina tradicije, ključni su sastojak japanske kuhinje i medicine. Ove fermentisane šljive, pripremljene u zemljanim ćupovima uz dodatak shiso lišća i morske soli, poznate su po jedinstvenim svojstvima i bogatom ukusu.

Nutritivni Sastav i Zdravstvene Koristi

Umeboši šljive obiluju mineralima i belančevinama, pružajući važne hranljive materije. Sadrže značajne količine gvožđa, kalcijuma, fosfora, te vitamine B1, B2 i nijacin. Njihova antiseptička i antibiotička svojstva potvrđena su istraživanjima, a dr. Kio Sato sa univerziteta Hio-Saki identifikovao je dvanaest aktivnih supstanci koje deluju kao antibiotici.

Visok Sadržaj Limunske Kiseline

Jedno od njihovih najistaknutijih svojstava je visok sadržaj limunske kiseline, koja je kvalitetnija od one u limunu. Ova kiselina pomaže u čišćenju masne jetre i detoksikaciji organizma.

Prednosti za Trudnice i Imunitet

Fermentisane umeboši šljive su korisne za trudnice zbog visokog sadržaja kalcijuma. Vitamin C poboljšava apsorpciju kalcijuma i deluje kao snažan antioksidans. Prirodni enzimi regulišu varenje, dok katenin poboljšava rad creva, povećava svarljivost proteina i deluje antiseptički, smanjujući umor i povećavajući izdržljivost.

Regulacija pH Vrednosti Krvi

Fermentisani umeboši proizvodi mogu da promene pH vrednost krvi iz kisele u baznu, što pomaže organizmu da se odbrani od prehlade i gripa, te ublažava stomačne tegobe i mučninu tokom putovanja.

Širok Spektar Primena i Koristi

  • Detoksikacija i Podrška Jetri: Efikasne u čišćenju masne jetre i poboljšanju njenog funkcionisanja.
  • Antikancerogena Svojstva: Pomažu u prevenciji raka debelog creva i raka dojke.
  • Poboljšanje Probave: Pospešuju varenje i smanjuju probavne tegobe.
  • Balansiranje pH: Održavaju baznost pH u organizmu, ključnu za zdravlje.
  • Prevencija i Ublažavanje Simptoma: Koriste se kod mamurluka, umora, mučnine, morske bolesti, glavobolje, problema sa probavom, anemije, dijareje i kontaminirane vode.

Preporučena Upotreba

Za optimalno zdravlje, preporučuje se konzumacija 2-3 umeboši šljive nedeljno. Koriste se kao slani začin pri pripremanju jela sa žitaricama i mahunarkama, te za pripremanje umaka i variva. Koštice se mogu dodavati u supu ili pri kuvanju povrća. Njihova predivna crvena boja ukrašava i najjednostavnija jela, čineći umeboši šljive ne samo dodatkom, već i lekovitim sastojkom.

Sastav

  • Japanska umeboši šljiva
  • Shiso lišće
  • Morska so

Pakovanje 100g Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top