Umeboši šljive 100g Mitoku

799 RSD

Ima antiseptičko i antibiotičko dejstvo koriste za poboljšanje funkcije jetre. Umeboši šljive sadrže mnogo gvožđa kalcijuma, fosfora . Šljive alkalizuju organizam.

Umeboši šljive 100g

Ukiseljene japanske umeboši šljive koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu.Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli.

Alkalnost je, kao što znamo, važan činilac za naše dobro zdravlje. Poželjno je da krv ima samo blago alkalne vrednosti, približno 7,35 jer, ako je previše kisela. Pogodna je sredina za množenje štetnih bakterija, virusa, gljivica, parazita, sluzi, što doprinosi neravnoteži u krvi i nastanku bolesti.

Poznato je da krv može postati previše kisela od konzumiranja prevelike količine šećera, proizvoda od rafinisanog brašna, alkohola, toksina i namirnica životinjskog porekla. Ovo stanje se dodatno pogoršava u nedostatku kiseonika, čemu je glavni krivac sedelački stil života.

Japanska šljiva bogata organskim kiselinama, posebno limunskom i fosfornom, koje pomažu da se brzo izborimo sa viškom mlečne kiseline u telu. Obilje minerala i belančevina. Sadrže mnogo gvožđa (iz lišća šiso), kalcijuma, fosfora – više nego bilo koje drugo voće: Ca 24mg, Fe 1,7mg, K 250mg,  P 22mg. Sadrže i vitamine B1, B2, nijacin.

Imaju antiseptičko i antibiotičko dejstvo.

Dr Kio Sato sa univerziteta Hio-Saki izdvojio je dvanaest supstanci koje deluju kao antibiotik.

Takav efekat uravnotežava i često eliminiše simptome preterano kiselih uslova, uključujući i mamurluk, umor, mučninu, morsku bolest. Pomaže kod određenih tipova glavobolje, probleme s probavom i anemije, a poznato je i da zaustavlja proliv. I ne treba zaboraviti da je šljiva prirodni antibiotik, antiseptik i pomoć za bolju probavu .

Takođe se koristi kod unosa kontaminirane vode, za poboljšanje funkcije jetre, usporavanje starenja usled njenih antioksidantnih svojstava, za opštu detoksikaciju.

Koristi se kod trovanja ugljenmonoksidom, kod bolesti kože kao što su ekcemi, kod nedostatka apetita, zadaha i dizenterije, tifusa i paratifusa.

Priroda pruža siguran lek za mamurluk, nelagodu usled prekomernog unosa šećera, trovanje hranom, zatvor i prehladu .

Sastav:

Japanska sljiva, šizo lišće, morska so.

Preporuka:

Za dobro zdravlje, opšta preporuka je oko 2-3 komada nedeljno.

Pakovanje 100g Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top