Marinirani (ukiseljeni) đumbir za suši 1kg

Cena: 1.250 RSD

Što se tiče konzumiranja mariniranog đumbira, zbog njegovog karakterističnog pikantnog ukusa, preporučuje se uparivanje sa svežim namirnicama.

Marinirani (ukiseljeni) Đumbir za Suši – Azijski delikates sa zdravstvenim benefitima

Marinirani (ukiseljeni) đumbir za suši, poznat i kao Gari Ginger, nezaobilazan je sastojak u japanskoj kuhinji i idealan dodatak uz suši, ribu, pirinač i razna azijska jela. Ovaj blago kiselkasti i osvežavajući prilog karakteriše pikantan ukus i hrskava tekstura koja čini svaki zalogaj jedinstvenim.

Zdravstvene prednosti

Đumbir je od davnina cenjen zbog svojih lekovitih svojstava. Redovno konzumiranje mariniranog đumbira može doprineti:

  • Poboljšanju varenjaublažava nadutost i stimuliše rad creva,
  • Smanjenju upalnih procesa – zahvaljujući prirodnim anti-inflamatornim jedinjenjima,
  • Jačanju imuniteta – sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala,
  • Ublažavanju mučnine – naročito kod putovanja i u trudnoći.

Upotreba u kuhinji

Ukiseljeni đumbir se najčešće koristi uz suši, ali je izuzetno ukusan i kao dodatak:

  • uz riblja i mesna jela,
  • u azijskim salatama,
  • kao preliv za povrće,
  • ili kao začin u toplim jelima i čajevima.

Zahvaljujući specifičnoj aromi i svestranosti, sve je češći izbor i u evropskim kuhinjama. Đumbir mariniran u sirćetu i blago zaslađen, oplemenjuje svaki obrok, a posebno dolazi do izražaja uz japanski suši.

Pakovanje: 1kg

Zemlja porekla: Kina

Cena se redovno ažurira  

Korpa
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Marinirani (ukiseljeni) đumbir natural za suši 1kgMarinirani (ukiseljeni) đumbir za suši 1kg
Cena: 1.250 RSD