Marinirani (ukiseljeni) Đumbir za Suši – Azijski delikates sa zdravstvenim benefitima
Marinirani (ukiseljeni) đumbir za suši, poznat i kao Gari Ginger, nezaobilazan je sastojak u japanskoj kuhinji i idealan dodatak uz suši, ribu, pirinač i razna azijska jela. Ovaj blago kiselkasti i osvežavajući prilog karakteriše pikantan ukus i hrskava tekstura koja čini svaki zalogaj jedinstvenim.
Zdravstvene prednosti
Đumbir je od davnina cenjen zbog svojih lekovitih svojstava. Redovno konzumiranje mariniranog đumbira može doprineti:
- Poboljšanju varenja – ublažava nadutost i stimuliše rad creva,
- Smanjenju upalnih procesa – zahvaljujući prirodnim anti-inflamatornim jedinjenjima,
- Jačanju imuniteta – sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala,
- Ublažavanju mučnine – naročito kod putovanja i u trudnoći.
Upotreba u kuhinji
Ukiseljeni đumbir se najčešće koristi uz suši, ali je izuzetno ukusan i kao dodatak:
- uz riblja i mesna jela,
- u azijskim salatama,
- kao preliv za povrće,
- ili kao začin u toplim jelima i čajevima.
Zahvaljujući specifičnoj aromi i svestranosti, sve je češći izbor i u evropskim kuhinjama. Đumbir mariniran u sirćetu i blago zaslađen, oplemenjuje svaki obrok, a posebno dolazi do izražaja uz japanski suši.
Pakovanje: 1kg
Zemlja porekla: Kina
Cena se redovno ažurira