Mirodjija 10g Herbella
Kao začin mirodjija se uglavnom koriste listovi biljke, stabljike mirođije, ali može da se koristi i plod. Intenzivno svež i suptilno sladak ukus mirođije podseća na anis i kumin. Plod ima sličan ukus, ali je i blago ljut.
Koristi se u oblasti Mediterana još od antičkih vremena. Smatrali su je za simbol vitalnosti jer se pretpostavljalo da ljudima daje dobro raspoloženje. Od srednjeg veka mirođija se takođe koristi širom ostatka Evrope i sada je praktično nezamenljiv deo skandinavske kuhinje i njenih jela od ribe.
Od hleba do variva, salata i sosova, konstantno je prisutna. Zajedno sa ostalim začinima poboljšava ukuse, posebno povrća, piletine, ribe i ostalih jela od mesa.
Dodajte mirođiju neposredno pre posluživanja kako bi se sačuvao miris i aromatičnost ukusa.
Jaka ali i prijatna u isto vreme odličan je dodatak za bele sosove, krem čorbe, ali i neizostavna u pripremi jela koja sadrže pečurke, spanać, piletinu i jagnjetinu.
Kao pravo osveženje tokom leta, predlažemo vam vrlo jednostavnu krompir salatu posutu svežom, iseckanom mirođijom. Iako je najčešći sastojak zimnice, posebno kiselih krastavaca, isto tako možete pripremiti i salatu sa svežim krastavcima, belim lukom i pavlakom, obogaćenu svežim listovima biljke mirođije.
Mirođija je nezaobilazan je sastojak brojnih marinada i pojačivač ukusa za mlečne proizvode poput grčkog jogurta, pavlake ili svežeg sira. Nije neobično pronaći hleb obogaćen semenkama ovog začina.
Kao začin je toliko ukusna i mirisna i vrlo lako može zameniti so u kuvanju, garantujući odlične rezultate u pogledu ukusa. Možete marinirati sveže povrće sa mirođijom, sokom od limuna, belim lukom i biberom. Pre posluženja ostavite da odstoji u frižideru, kako bi uživali u bogatstvu i autentičnosti ukusa.
Pakovanje 10g Herbella
Cena se redovno ažurira