Mleveni lešnik pečeni 100g

159 RSD

Mleveni lešnik pečeni 100g

Mleveni domaći lešnik pečeni neslani za kolače i razne vrste poslastica.

Jezgro lešnika sadrži izuzetno visok procenat visoko kvalitetnih, lako svarljivih materija. Bogat je proteinima i vitaminima B grupe, a posebno vitaminima B6 i B1. Ovi vitamini su važni za mišićnu masu i energiju, ali i za jačanje koncentracije i celokupnog nervnog sistema.

Lekovitost:

Čuvar srca

Lešnik je bogat nezasićenim mastima koje su korisne za kardiovaskularni sistem. Velika koncentracija oleinske kiseline u ovim mastima snižava LDL, odnosno loš holesterol. Bogatstvo kalcijuma i magnezijuma reguliše kontrakciju srčanog mišića i na taj način smanjuje mogućnost infarkta i drugih oboljenja izazvanih nepravilnim radom srca.

Štiti kožu

Oko sto grama lešnika može da zadovolji 86 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina E. Studije su pokazale da nas pomenuti vitamin štiti od brojnih kožnih oboljenja. Budući da je leto na pomolu, prete nam štetni efekti ultravioletnog zračenja, opasnost od pojave raka kože i preuranjenog starenja, a kao prevencija pomoći će nam upravo hranjljiva svojstva ovog jezgrastog voća.

Vitamin E

još jedan od plemenitih sastojaka jezgra lešnika, održava vitalnost kože i povoljno utiče na krvne sudove, pa samim tim čuva i srce.

Vitamini K i F

utiču povoljno na metabolizam, rast kose i zdravlje kože.

Neverovatan izvor minerala (magnezijum, fosfor, cink, bakar, gvožđe, kalcijum), lešnik je jedna od energetski najvrednijih namirnica.  Pored konzumiranja jezgra, u lečenju (ali i prevenciji) od žutice, upale pluća i niskog pritiska koriste se i cvetne rese sa leske, ali i kora i lišće leske, iz kojih se dobija lekoviti tanin.

Jezgro lešnika sadrži izuzetno visok procenat visoko kvalitetnih, lako svarljivih materija. Bogat je proteinima i vitaminima B grupe, a posebno vitaminima B6 i B1. Ovi vitamini su važni za mišićnu masu i energiju, ali i za jačanje koncentracije i celokupnog nervnog sistema. Pravilan unos vitamina B, posebno B6, je bitan faktor u prevenciji depresije ( zato se trudnicama savetuje unos ovog vitamina, da bi se izbegla post-porođajna depresija).

Vitamin A

Takodje se nalazi u plodu leske, deluje povoljno na kožu, kosu, jača zube, kao i većinu untrašnjih organa, ali, najbitnije, jača imunitet organizma.

Lešnik u trudnoći

Buduće mame, naročito ako su vegetarijanke, dodatnu količinu kalcijuma mogu da dobiju iz zelenog lisnatog povrća (kelj, brokoli, peršun), potom iz orašastih plodova badema, lešnika, oraha, kikirikija, pistaća, ali i iz suvog grožđa, smokava i šljiva, susama, kao i iz morskih algi i kore limuna i pomorandže.

Napomena:

100% lešnik

Melje se po porudžbini

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top