Mleveni lešnik pečeni 100g

175 RSD

Mleveni domaći lešnik pečeni , predstavlja izvanredan dodatak mnogim poslasticama i kolačima. Pružajući im bogat ukus i teksturu.

Ovaj dragoceni orah obiluje visokokvalitetnim hranljivim materijama koje su lako svarljive i esencijalne za održavanje zdravlja.

Njegova jedinstvena kombinacija proteina i vitamina B grupe, s posebnim naglaskom na B6 i B1. To ga čini ga izuzetno korisnim za opšte blagostanje organizma.

Kada je reč o zdravlju srca, lešnik se ističe kao čuvar kardiovaskularnog sistema.

Zasićene masti u njemu su zamenjene nezasićenim mastima, posebno oleinskom kiselinom. Ona je ključna za regulaciju nivoa LDL holesterola, smanjujući tako rizik od srčanih oboljenja.

Pored toga, prisustvo kalcijuma i magnezijuma doprinosi zdravoj kontrakciji srčanog mišića, čime se dodatno smanjuje rizik od srčanog udara i drugih srčanih problema.

Kada je u pitanju koža, vitamin E, koji obiluje u lešniku, igra ključnu ulogu u očuvanju njenog zdravlja.

Ovaj vitamin ima snažna antioksidativna svojstva i pruža zaštitu od štetnih uticaja UV zračenja. Tako pomaže u prevenciji raka kože i usporavanju procesa starenja kože.

Pored toga, lešnik je bogat i vitaminima K i F, koji podržavaju opšte zdravlje i metabolizam organizma, kao i jačanje kose i kože.

Minerali poput magnezijuma, fosfora, cinka, bakra, gvožđa i kalcijuma obogaćuju ovu namirnicu, čineći je jednim od najvrednijih izvora energije i esencijalnih hranljivih materija.

Vitamin B kompleksa, naročito B6 i B1, igraju važnu ulogu u očuvanju mišićne mase, stvaranju energije i jačanju koncentracije i nervnog sistema. Redovan unos ovih vitamina može doprineti i prevenciji depresije, što ih čini posebno korisnim tokom trudnoće.

Pored toga on je izvor vitamina A, koji je ključan za zdravlje kože, kose i unutrašnjih organa, kao i jačanje imunološkog sistema.

Za trudnice, lešnik može biti posebno koristan izvor kalcijuma, koji je neophodan za zdrav razvoj bebe. Osim lešnika, zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi, suvo voće, semenke i morske alge takođe mogu pružiti važne hranljive materije tokom trudnoće.

Napomena:

Mleveni lešnik je 100% prirodan proizvod i melje se po porudžbini, čime se osigurava svežina i kvalitet.

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top