Nori alge za Suši 10 listova

299 RSD

Nori Alge: Više Od Samo Sastojka za Suši

 

Nori Alge: Više Od Samo Sastojka za Suši

Nori alge nisu samo ključni sastojak za suši, već su i dragoceni izvor hranljivih materija i zdravstvenih prednosti. Ove japanske alge se najviše koriste za pripremanje, omiljenog jela u celom svetu, sušija. bjklč

Hranljiva Vrednost i Zdravstvene Prednosti

Nori pripadaju crvenim morskim algama porfira, i jedne su od retkih morskih algi koje se uzgajaju. Obiluju vitaminom A, belančevinama, vitaminima B i C, kalcijumom, gvožđem, nijacinom i drugim esencijalnim nutrijentima. Vitamin A, na primer, prisutan je u većoj koncentraciji nego u šargarepi. Osim toga, sadrže prirodna ulja koja podržavaju zdravlje arterija, kao i taurin, aminokiselinu koja pomaže u regulaciji krvnog pritiska.

Način pripreme

Listove nori alge pre kuvanja ne treba prati i namakati. Kako bi se povećala njihova probavljivost uglavnom se tostiraju tako što se svetla strana drži oko 15 cm iznad lagane plinske vatre, ili se peku u pećnici na 150 stepeni (20-30 minuta uz stalno okretanje).

Upotreba:

Popularne nori alge se upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija. Vrlo su ukusne i samo tostirane. Dovoljno je narezati ih na tanke vrpce.

Priprema Sušija

Priprema sušija zahteva određenu veštinu i pažnju. Prvo se priprema pirinač, koji se zatim meša sa mešavinom šećera, soli i pirinčanog sirćeta kako bi se postigao specifičan ukus i konzistencija. Nakon toga, sledi priprema ostalih sastojaka, poput zamene za wasabi, omleta od jaja i seckanja povrća na tanke štapiće.

Kada su svi sastojci spremni, suši se slaže na specijalnom tatami-u, gde se list nori alge postavlja, a zatim preko nje stavlja sloj pirinča i ostali sastojci po izboru. Sve se pažljivo urola u rolnu i seče na komade željene debljine.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top