Arame alge sušene 25g Mitoku

490 RSD

Arame alge sušene su smeđe alge. One su slične hidžiki algama, ali rastu u dubljim vodama i imaju mnogo blaži ukus. Tanke su kao žica, ali ovakav oblik dobiju tek nakon sušenja.

Nema na zalihama

Arame alge sušene 25g

Arame alge sušene su smeđe alge. One su slične hidžiki algama, ali rastu u dubljim vodama i imaju mnogo blaži ukus. Arame su tanke su kao žica, ali ovakav oblik dobiju tek nakon sušenja. Njihov izgled u prirodi podseća na list hrasta, zbog čega su i dobile ime , morski hrast Rastu na obalama Tihog okeana, uključujući oblasti Japana i Perua.

Končaste alge blagog slatkastog ukusa koje se u jelima odlično kombinuju s korenastim povrćem, tofuom ili semenkama. Kako nemaju jednako intenzivan ukus kao druge alge, svojim prijatnim, blagim ukusom kao stvorene su za sve Vas koji želite da prvi put probate morsko povrće.

Japanska firma Mitoku sakuplja ih se u vodama oko poluostrva Ise, koje je jedno od najpoznatijih japanskih svetilišta. Tokom poznog leta, lokalni ribari ili prikupljaju nežne biljke tokom oseke ili rone i beru arame na samom dnu. Nakon toga, alge se fino seckaju i obrađuju na način sličan kao hidžiki alge.

Arama je bogata ugljenim hidratima, vlaknima, nijacinom, kalcijumom, gvožđem i jodom, vitamina A, B1,b2 .

Kalijum (3700 mg u 100gr sušenih algi) pomaže pravilno rasuđivanje i služi za pretvaranje glukoze u glikogen što omogućava mišićima nesmetan rad bez grčeva (naročito srčanog mišića).

U kombinaciji sa natrijumom ( 2900 mg u 100g sušenih algi ) reguliše ravnotežu tečnosti u organizmu i balansira krvni pritisak, leče poremećaj rada štitne žlezde. Blagotvorno deluju povećavajući elastičnost kardiovaskularnog sistema.

Kalcijum ( 830 mg u 100 gr sušenih algi ) pomaže kod osteoporoze i PMS-a, ojačava nokte i kosu. U tradicionalnoj medicini arame se koriste i za smanjenje menstrualnih tegoba i snižavanje krvnog pritiska.

Promovišu rast zdrave kose i sprečavaju njen gubitak. Dobar su izvor lignana koji dokazano pomaže u borbi protiv raka. Takođe pomažu u regeneraciji kože, čiste kožu od nepravilnosti, čine kožu zdravom i mekom i sprečavaju bore. Pomažu u jačanju imunog sistema organizma.

Ljudi koji često konzumiraju arame imaju pobo ljšan libido (seksualnu želju).

Upotreba:

Stavite ih u beli tanjir. Proberite ih i stresite prašinu. Zatim stavite alge u lonac, poklopite i brzo isperite u mnogo hladne vode i tako 1 do 3 puta, što zavisi od toga koliko su prljave.

Ne koristite toplu vodu jer narušava mineralni sastav. Rukama dobro očistite arame i bacite vodu u kojoj ste ih ispirali. Poslednji put rukama izvadite alge i stavite ih u cediljku. Zadnja voda u kojoj ste ispirali obično se čuva za kuvanje. Od 30 grama sušenih arama, nakon kuvanja, dobićemo 2 pune šolje.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 818kJ/202kcal.

Masti 1g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 0g

od kojih šećeri 0g

Proteini 5g

So 3g

Vlakna 72g

Pakovanje 25g  Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top