Nutritivni kvasac organski 70g We Are One

430 RSD

Nutritivni kvasac je bogat proteinima, selenom, cinkom, folnom kiselinom i vitaminima B. Odličan kod mršavljanja.

Nutritivni kvasac organski 70g

Organski nutritivni kvasac dobija se uzgojem jednoćelijskog organizma, gljivice saccharomyces cerevisiae na podlozi od organski gajene melase. Gljivice se ispiraju, inaktiviraju, suše i melju u granule. Bogat je proteinima, selenom, cinkom, folnom kiselinom i vitaminima B.

Ukusom podseća na zreli sir, poboljšava ukus jelima i daje divan sirast ukus. Dodaje se u supe, čorbe, testenine, sendviče, salate, variva, veganski sir. Odličan izvor B vitamina: B1, B2, B3, B5, B6 i B9. Esencijalni za mentalno zdravlje, B vitamini su snažni antioksidanti i često ih nazivaju „vitaminima raspoloženja“.

Važni su i za centralni nervni sistem, a svi vitamini B kompleksa igraju važnu ulogu u razgradnji proteina, ugljenih hidrata i masti. Bogat esencijalnim mineralnom, magnezijumom. Sadrži još i cink, bakar i mangan. Ne sadrži gluten, te je pogodan i za sve na bezglutenskoj ishrani.

Po sastavu nutritivni kvasac je čist protein, dakle, ne sadrži šećere. Sadrži 18 amino kiselina i možete ga konzumirati tokom celog dana, bez brige o ugljenim hidratima.

Odličan je za dijete, post i skidanje kilograma, jer se može koristiti umesto parmezana i sličnih mlečnih sireva. Po sastavu je čist protein, dakle, ne sadrži šećere. Sadrži 18 amino kiselina i možete ga konzumirati tokom celog dana, bez brige o ugljenim hidratima.

Jača imunitet, smanjuje nivo holesterola i deluje preventivno protiv raka zahvaljujući sadržaju selena. Sadrži male količine natrijuma i masti i bogat je cinkom koji pomaže u zarastanju rana. Jedan od najboljih lekova za simptome kandide, i zbog svog antibakterijskog delovanja primenjuje se kod ešerihije, salmonele i stafilokoka.

Probiotici poboljšavaju varenje i imaju pozitivne efekte kod obolelih od dijareje.

Visok sadržaj tiamina u kombinaciji sa drugim B vitaminima pomaže u regulisanju kardiovaskularnog, endokrinog i digestivnog sistema , podiže energiju i održava zdrav metabolizam. Bogat folnom kiselinom pa se preporučuje trudnicama kako bi se izbegli mogući defekti ploda i podstakao njegov pravilan razvoj.

Koristi se i u kozmetičke svrhe, za kosu, kožu, nokte, kao i za lečenje hroničnih akni. Savetuje se svima koji planiraju ishranu bez suvišnih masti i kalorija, vegetarijancima posebno, kao i onima koji pate od netolerancije na laktozu.

Od njega lako možete spremiti krem sir za vaše špagete, raviole ili druge testenine ili neki kremasti namaz. Odličan je za dijete, post i skidanje kilograma, jer se može koristiti umesto parmezana i sličnih mlečnih sireva.

Način upotrebe:

Može se koristiti na različite načine. Mogu se posipati po salatama, koristiti u kuvanju i pečenju, kao dodatak biljnim sirevima pojačavajući „sirasti“ ukus. Uključujući samo 2 kašike dnevno možete pomoći veganima da ugradjuju važne hranljive sastojke u svojoj ishrani, tako da je ovo dobar način da obezbedite dodatni nutritivni podsticaj.

Maska protiv akini i masne kože lica:

U 2 kašike nutritivnog kvasca dodajte vode samo koliko da dobijete gustu masu koja se ne razliva. Masku uvek nanosite prstima, jer je tako najlakše. Prethodno uvek dobro očistite lice, kako bi vaša koža upila sve hranjive sastojke iz maske.

Nanesite masku na lice, vrat i dekolte i ostavite 20 minuta da ostoji. Odmah po nanošenju, primetićete da se maska na licu steže i suši. Isperite lice hladnom vodom.

Napomena:

Proizvod ne sadrži veštačke boje, arome, aditive, zaslađivače.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska Vrednost Kcal 342

Energetska Vrednost KJ 1434

Masti 6g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 1g

Ugljeni hidrati 32g

Šećeri 0g

Vlakna 24g

Proteini 28g

Pakovanje 70g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top