Matični sok od divlje Borovnice 500ml Plavo

830 RSD

Borovnica podsticče vaskularnu cirkulaciju i protok kiseonika u sićusnim krvnim sudova u očima.

Matični sok od divlje Borovnice 500ml

Matični sok od divlje borovnice je dragocen izvor vitamina A, C i E, koji su esencijalni antioksidanti, boreći se protiv slobodnih radikala i podržavajući zdravlje organizma. Slično crnoj zovi, šumska borovnica dobija sve više pažnje zbog svojih nutritivnih i lekovitih svojstava, čak se koristi i u proizvodnji lekova.

Divlja borovnica ima sposobnost da jača imunitet i sprečava probleme uzrokovane oslabljenim imunitetom.

Sadrži obilje vitamina A, C i E, pružajući izuzetnu antioksidativnu zaštitu i pomažući u prevenciji različitih oboljenja, uključujući i kancer.

Jedan od ključnih sastojaka, antocijanin, koji se nalazi u borovnicama, pokazuje značajnu antikancerogenu aktivnost, delujući na uništavanje i smanjenje rasta malignih ćelija.

Pored toga, borovnica se ističe kao saveznik u zaštiti srca i krvnih sudova.

Zahvaljujući polifenolima, pomaže u regulisanju nivoa holesterola, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i održava zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Ovaj sok takođe blagotvorno deluje na probavni sistem, održavajući crevnu floru uravnoteženom i podstičući zdravo varenje.

Bogat je dijetalnim vlaknima koja hrane korisne bakterije u crevima, čineći ga efikasnim probiotikom. Takođe, zbog svojih diuretičkih svojstava, borovnica doprinosi čišćenju bešike, mokraćnih kanala i bubrega.

Osim toga, borovnica donosi niz drugih koristi, uključujući jačanje kostiju, poboljšanje vida, povećanje koncentracije, regeneraciju kože i kontrolu nivoa šećera u krvi.

Sa svojom niskom kalorijskom vrednošću, borovnica je takođe idealna opcija za one koji vode računa o ishrani, uključujući i osobe sa dijabetesom, jer dokazano pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.

Borovnica takođe pruža podršku očnom zdravlju, poboljšavajući cirkulaciju i dotok kiseonika u očne tkiva.

Njene komponente, poput antocijanozida i karotenoida, štite oči od oštećenja izazvanih sunčevom svetlošću i smanjuju rizik od određenih očnih oboljenja poput katarakte i glaukoma.

Uz to, borovnica pokazuje pozitivan uticaj na sprečavanje raznih bolesti. To uključuje i reumatoidni artritis, infekcije kože, upale mokraćnih puteva i gastrointestinalne probleme.

Takođe je pokazao svoju efikasnost u podršci imunološkom sistemu, kao diuretik, u tretmanu različitih oblika očnih oboljenja, kao i u smanjenju rizika od srčanih oboljenja i infarkta.

Sastav:

100% pasterizovana ceđena divlja borovnica

Upotreba:

Preporučuje se uzimanje 0.3-0.5 dl ovog soka svakodnevno. Nakon otvaranja, sok treba čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 3 dana.

Matični sok je čisti voćni sok koji nastaje ekstrakcijom prvog ceđenja svežeg voća, zadržavajući samo prirodne arome i vodu iz same voćke. Ovaj sok je izvor svih dragocenih hranljivih materija karakterističnih za supervoće.

Pakovanje 500ml

Cena se redovno ažriura

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top