Borovnica

Borovnica je bogata vitaminima A, C i E, što je čini odličnim antioksidantom i borcem protiv slobodnih radikala. Može koristiti kao terapija kod velikog broja oboljenja i poremećaja. Kao sok ili kao čaj, sveža ili sušena ona ima efikasnu terapijsku osnovu i kao takva pomaže u borbi protiv različitih patoloških stanja.

Uspešno jača imunitet i sprečava stanja koja nastaju kao posledica narušenog imuniteta. Bogata je vitaminima A, C i E, što je čini odličnim antioksidantom i borcem protiv slobodnih radikala.

Sve češća istraživanja pokazuju značajno antikancerogeno dejstvo borovnice pa se preporučuje kao dodatak ishrani osobama obolelima od malignih bolesti.

Antocijanin koji se nalazi u borovnicama štiti naš organizam u ovom smislu tako što se aktivno bori protiv ćelija raka, napada ih i uništava. Odličan saveznik u borbi protiv karidovaskularnih bolesti. Zbog svog specifičnog sastava u kojem se nalazi i polifenol uspešno snižava loš LDL holesterol, sprečava zakrečavanje krvnih sudova i pojavu tromba. Reguliše pritisak i sprečava moždani i srčani udar.

Uspešno održava crevnu floru zdravom pa se koristi kod različitih poremećaja funkcije creva ali i celog digestivnog sistema, uključujući  želudac, jetru i pankreas.

Bogata je vlaknima kojima se hrane dobre bakterije u crevima pa je  odličan probiotik.

Obzirom da je odličan diuretik, pomaže kod izmokravanja a samim tim čisti mokraćnu bešiku, mokraćne kanale  i bubrege. Jača kosti, poboljšava vid, održava koncentraciju, jača mozak. Regeneriše kožu i snižava povišen šećer u krvi. Možemo je bez preterivanja nazvati eliksirom zdravlja i mladosti.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top