Organski Agava sirup 330g Biošpajz

580 RSD

Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

 

 

Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

Biošpajz organski agava sirup je 100% prirodni zaslađivač dobijen iz listova plave agave, koja se vekovima uzgaja u Meksiku. Ovaj sirup je izuzetno sladak, čak 30% slađi od šećera, i predstavlja zdraviju alternativu za šećer i veštačke zaslađivače. Još su drevni Asteci koristili agavu jer su prepoznali njegova antibakterijska svojstva i koristili agavu za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i lečenje rana.

Karakteristike

  • 100% organski prirodni zaslađivač
  • Bez glutena 
  • Nizak glikemiski indeks
  • Sadrži Inulin i biljna vlakna

Šta je agava sirup?

Sirup od agave se dobija iz listova same biljke, čija je prosečna starost između 7 i 15 godina. Važno je naglasiti i da se koriste listovi ove biljke za izradu grubog platna, dok ako se sveže lišće agave usitni, te previje na ranu ili opekotinu, tkivo će vrlo brzo biti obnovljeno. Posebno interesantno je i brašno koje se pravi od semenki ove biljke.

Prednosti

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je nizak glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju. Ukusan prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.

Mineralna Podrška

Bogat gvožđem, kalcijumom, cinkom, kalijumom i manganom, pruža značajnu podršku organizmu. Njegova konzumacija može pozitivno uticati na zaceljivanje rana i opekotina zahvaljujući prisustvu saponina, koji doprinose smanjenju holesterola i imaju potencijalno antikancerogeno dejstvo.

Prijatelj Digestivnog Sistema

Agava sadrži inulin i prirodna vlakna koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema i regulišu varenje, čineći ga korisnim za osobe koje pate od opstipacije. Sa niskim glikemijskim indeksom od samo 17, polako se apsorbuje u organizmu, ne uzrokujući nagle skokove nivoa glukoze u krvi, što ga čini preporučljivim za dijabetičare i one koji vode računa o unosu šećera.

Kulinarska Upotreba

Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.  S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (kj/kcal) 1398/329

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 81g

Od kojih šećeri 70g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 330g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top