Palenta 1kg
Palenta je jelo koje je nastalo u severnoj Italiji. Narodni naziv palente je kačamak i od davnina smatrala se seoskim jelom.
Veoma zdrava i ukusna kačamak se i priprema veoma lako i može se konzumirati na razne načine u kombinaciji sa različitim namirnicama.
Ovaj obrok sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Kačamak ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čoveka.
Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za palentine moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.
Kačamak je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.
Uputstvo:
Palenta tj. kačamak može se pripremati na dva načina. Svaki je veoma lagan i brz za pripremu. Da bi se napravila palenta na prvi način potrebno je u lonac staviti 3 i po šolje vode.
Nakon toga dodaje se malo suncokretovog ulja i prstohvat soli. Kada sve to provri temperatura se smanjuje na minimun i sipa se jedna šolja kukuruznog brašna uz konstantno mešanje.
Pakovanje 1kg rinfuz
Original pakovanje 5kg
Zemlja porekla Srbija