Laneno brašno 200g Interpak

60 RSD

Laneno brašno apsorbuje i eliminiše toksine, smanjuje nivo holesterola u krvi.

Laneno brašno sadrži dobre masti koje dokazano sprečavaju bolesti srca i krvnih sudova. Ove kiseline i lignini smanjuju upalu koja prati Parkinsonovu bolest.

Dobija se na specifičan način. Prvo se iz semena lana cedi laneno ulje, a zatim se ostatak od zrna samelje. Apsorbuje i eliminiše toksine, smanjuje nivo holesterola u krvi.

U zrelom lanenom semenu ima 25-40% masnog ulja, zbog čega je laneno seme toliko lekovito i ima veliko industrijsko značenje. U nedostatku drugog ulja, ono se takođe može upotrebiti i za ishranu.

Laneno seme sadrži vitami F, tj. linolnu i linoleinsku kiselinu. U zrelom lanenom semenu ima oko 25% proteina, belančevina, zbog čega je ovo seme veoma hranljivo.

Hemijski sastav lanenog semena je vrlo složen. U lanu možemo pronaći prvoklasnu sluz, gliceride nezasićenih masnih kiselina, masno ulje, supstance koje ublažavaju bolove i vitamine.

Neki naučnici laneno seme smatraju najmoćnijom namirnicom na svetu. Postoji mnoštvo dokaza koji govore u prilog tome da konzumiranje semenki lana smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, karcinoma, šloga i dijabetesa. U svom sastavu lan ima mnoštvo korisnih materija (vitamine E i B , kalcijum,magnezijum,kalijum, selen ,cink, fosfor…)

Čišćenje creva pomoću kefira i lana.

Možda čak i najvleći značaj lanenog semena ogleda se u  njegovom uticaju na digestivni trakt i creva. Omega 3 masnoće su značajne za zaštitu sluzokože creva i održavanje crevne flore.

Osobama sa Kronovom bolesću i čestim upalama creva preporučuje brašno od lana za lečenje.

Da stomak ne radi kako treba možete zaključiti ukoliko imate: zatvor i neredovnu stolicu, usporen metabolizam, prekomernu težinu, oboljenja jetre i bubrega, dijabetes, ako su vam koža, nokti i kosa u prilično lošem stanju, i neka teža oboljenja kao što su artritis i kancer.

Dve kašike semenki lana sadrže oko 5 grama vlakana koja obezbeđuju prehranu za zdrave bakterije u crevima i na taj način pomažu u čišćenju sluzi i ostalog sadržaja koji se zadržava zbog nerodovnog pražnjenja.

Upotreba: 

Laneno brašno ima specifičan ukus i može se dodavati drugim vrstama brašna prilikom pripreme različitih vrsta hleba i peciva. Time se u ovim proizvodima povećava udeo biljnih vlakana. Takođe se može dodavati u kuvana jela ili se njime mogu posipati salate.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 517 kcal

Proteini 32g

Ugljeni hidrati 46g

Masti 11g

Pakovanje 200 g Interpak

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top