Probotanic ulje Crnog Kumina 250ml

2.055 RSD

Ulje crnog kumina opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta. Sprečava razmnožavanje malignih ćelija.

Probotanic ulje Crnog Kumina je bogato nezasićenim omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, čime se vraća ravnoteža lipidima i sprečavaju upalni procesi u krvnim sudovima.

Crni kumin, poznat i kao Nigella sativa, je biljka čija se terapeutska primenaže sve više prepoznaje u savremenoj medicini.

Ova cvetna biljka, koja potiče iz porodice Ranunculaceae i poreklom je iz jugozapadne Azije, privukla je pažnju uglednih egipatskih naučnika još 1959. godine.

Oni su izolovali aktivne supstance nigelon i timokinon iz semena crnog kumina. Identifikujući preko stotinu hemijskih veza koje su odgovorne za njegovu raznovrsnu terapijsku primenu.

Njegove aktivne komponente, poput nigelona i timokinona, pokazuju značajne zdravstvene benefite.

Nigelon deluje kao bronhodilatator, mukolitik i antihistaminik, povoljno utičući na respiratorne infekcije, astmu i alergije. S druge strane, timokinon ima snažno antiinflamatorno dejstvo, smanjuje bol i deluje kao snažan antioksidans, jačajući imunitet organizma i povećavajući njegovu otpornost na razne bolesti.

Osim toga, Probotanic Ulje Crnog Kumina sadrži širok spektar vitamina i minerala.  Uključujući kompleks vitamina B.

Vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu i esencijalne aminokiseline.

Kada je reč o lekovitom delovanju, istraživanja su pokazala da crni kumin može obnavljati oštećene ćelije usled hemioterapije. Tako sprečava razmnožavanje malignih ćelija,. Takođe podstiče porast ćelija koštane srži, stabilizovati imuni sistem i imati pozitivan efekat na različite zdravstvene probleme. Poput alergije, visok krvni pritisak, bolovi u zglobovima, bolesti kože i respiratorni problemi.

Način upotrebe ovog ulja je jednostavan. Preporučuje se oralna konzumacija tri kafene kašičice dnevno tokom dva do tri meseca, uz mesec dana pauze.

Takođe se može koristiti i za spoljnu upotrebu, masažom na grudima ili leđima, kao i za inhalaciju dodavanjem u vrelu vodu.

Sastav:

Organsko hladno ceđeno ulje Nigela Sativa.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 250ml Probotanik

Zemlja porekla: Egipat

Cena se redovno ažurura

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top