Sojin napitak Alpro 1l

395 RSD

Soja je ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline.

 

Sojin napitak Alpro 1l

Sojin veganski napitak idealan kao zamena za kravlje mleko tokom posta. Prepuno je blagodeti iz kvalitetnih zrna soje, mlevenih i spojenih kako bi se stvorio ukusan i kremasti napitak.

Suptilni slatki ukus napitka je odličan način da započnete svoj dan – osvežite doručak tako da ga  dodate u žitarice, u vašu jutarnju šoljicu čaja ili kafe ili ga umešate u smoothie.

Zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od kvalitetnog zrna soje i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrži holesterol, laktozu i gluten.

Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Koje su prednosti konzumiranja:

–sadrži samo biljne proteine
–ne sadrži laktozu
–samo 0,5% dece je alergično
–smanjuje holesterol
–ne sadrži hormone
–bogato izoflavonima.

Obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena.

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje ove mahunarke može značajno smanjiti koncentraciju triglicerida i lipoproteina u krvi, a podiže nivo visokih lipoproteina gustine (HDL). Ovaj kombinovani efekat čini ovaj napitak idealnim ako imate visok holesterol ili imate porodičnu istoriju srčanih oboljenja.

Pomaže da izgubite težinu. Pakuje sa vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period. Takođe pomaže da oslobodite telo od toksina. Dobar je izvor proteina. Obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor.

Poznato je da je ova mahunarka kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline. Moramo ih unositi hranom, jer ih prirodno nema u organizmu.

Šolja napitka sadrži proteina skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor. Napitak je velike nutritivne (hranljive) vrednosti i može se koristiti umesto kravljeg mleka, odnosno u žitaricama (u kombinaciji sa muslijem, kašama, pahuljicama).

Koristi se pri pripremi raznih poslastica (torti, kolača, sladoleda) i mnogih drugih jela ili kao zdrav napitak uz doručak, užinu ili večeru.

Bez mlečnih belančevina, bez glutena, bez pšenice, bez laktoze, bez dodataka veštačkih zaslađivača, konzervanasa i boja.

Sastav:

voda, oljušteno zrno soje (5,9 %), šećer, trikalcijum karbonat (sadržaj kalcijuma 120 mg/100ml proizvoda), regulator kiselosti (monokalijum fosfat), morska so, aroma, stabilizator (gelan guma), vitamini: riboflavin (B2), cijanokobalamin (B12),ergokalciferol (D2).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 29 kcal

Proteini 2g

Ugljeni hidrati 2g

Masti 1g

Alergen info: sadrži soju.

Pakovanje Alpro 1l

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top