Speltine pahuljice 500g Simin

150 RSD

Speltine Pahuljice – Zdravlje u Svakoj Kašici

Speltine Pahuljice – Zdravlje u Svakoj Kašici

Speltine pahuljice su jedna od najzdravijih namirnica koje možete uključiti u svoju ishranu. Bogate su hranljivim sastojcima, poboljšavaju zdravlje srca, pomažu u regulaciji holesterola i šećera u krvi, te su idealan izbor za sve koji žele zdrav način života.

Šta je Spelta?

Spelta (Triticum spelta) je stara žitarica koja potiče iz južne Azije i Bliskog Istoka, uzgajana u Evropi više od 9.000 godina. U poslednje vreme, popularnost spelte je porasla, posebno među osobama koje su alergične na pšenicu, zahvaljujući njenim izuzetnim nutritivnim svojstvima.

Nutritivna Vrednost:

Spelta bogata proteinima, nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. U 50g spelte nalazi se značajan udeo proteina, vlakana, vitamina B grupe, magnezijuma, cinka i drugih esencijalnih nutrijenata koji su ključni za održavanje optimalnog zdravlja.

Zdravstvene Prednosti:

  1. Snižavanje Holesterola: Redovna upotreba speltinih pahuljica može smanjiti nivo holesterola za 15%, što doprinosi zdravlju srca i krvnih sudova.
  2. Podrška Digestivnom Sistemu: Speltina vlakna se lako rastvaraju i apsorbuju u krvotok, poboljšavajući varenje i pomažući u pražnjenju creva.
  3. Regulacija Šećera u Krvi: Spelta ima srednji glikemijski indeks (GI oko 50), što je čini pogodnom za regulaciju šećera u krvi, posebno kod dijabetičara.
  4. Povećanje Energije: Zbog visokog sadržaja proteina i složenih ugljenih hidrata, speltine pahuljice pružaju dugotrajnu energiju, idealnu za sportiste i osobe pod terapijom.
  5. Jačanje Imuniteta: Spelta je bogata vitaminima B grupe, magnezijumom i cinkom, koji su važni za jačanje imuniteta i opšteg zdravlja.
  6. Prevencija Srčanih Oboljenja: Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija spelte smanjuje rizik od srčanih oboljenja za 21%.

Upotreba:

  • Za Doručak: Umešajte pahuljice u jogurt, mleko, ili dodajte voće za ukusan i zdrav doručak.
  • U Pecivima i Hlebu: Dodajte speltine pahuljice u smesu za hleb, peciva ili kolače kako biste povećali nutritivnu vrednost.
  • Kao Grickalica: Pahuljice se mogu koristiti kao dodatak različitim vrstama muslija ili kao zdrava grickalica između obroka.

Sastav:

100% spelta.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 320 kcal

Proteini 11g

Ugljeni hidrati 62g

Masti 2g

Pahuljice od spelte 500g Simin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top