Ulje Karanfilića 30ml Eterra

990 RSD

Ulje karanfilića se koristi kod neprijatnog zadaha i oboljenja desni, poremećaja varenja, kao prirodni konzervans u hrani, mišićni relaksant, protiv crevnih parazita, vazorelaksant, čisti krvne sudove kod ateroskleroze.

Ulje Karanfilića 30ml Eterra

Ulje karanfilića, proizvedeno destilacijom cvetnih pupoljaka karanfilića, nosi dugu istoriju kao sredstvo koje se koristi u stomatološkoj praksi kao antiseptik i analgetik.

Glavni sastojak ovog ulja je eugenol, koji određuje karakterističan ukus i miris ovog začina.

Pored eugenola, karanfilić sadrži tanine, smolu, sluz i značajan procenat flavonoida, koji pružaju snažna antioksidativna, antiinflamatorna i antikoagulantna svojstva.

Kroz više od 2.000 godina, karanfilić je bilo ključni sastojak u kineskoj i ajurvedskoj medicini. Iako nije detaljno ispitano na ljudima, tradicionalno se koristi kao antiseptik, analgetik i antioksidans.

Osim toga, ulje karanfilića se primenjuje kao afrodizijak, za rešavanje problema sa neprijatnim zadahom i oboljenjima desni, poremećajima varenja, kao prirodni konzervans u hrani, mišićni relaksant, protiv crevnih parazita, vazorelaksant, i za čišćenje krvnih sudova kod ateroskleroze.

Naučna istraživanja su potvrdila moć eugenola kao aktivne supstance u sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka, pokazujući njegovu 29 puta veću efikasnost u odnosu na Aspirin.

Osim toga, pokazalo je protivupalna svojstva, pomažući brzom zaceljivanju povreda u usnoj šupljini i regeneraciji tkiva.

Primena ovog ulja može se naći i u olakšavanju simptoma virusnih infekcija i prehlada, ublažavanju problema sa bronhitisom i astmom, tretiranju problematične kože pogođene aknama i bora, te kao dodatak u kulinarstvu za pripremu jela od divljači, ribe, umaka i pića.

Upotreba:

Zbog svojih snažnih svojstava, preporučuje se koristiti ulje u malim količinama, obično razblaženo u jestivom ulju. Ovo ulje može se mešati sa drugim biljnim uljima kao što su bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, ulje pšeničnih klica, jojoba, ili avokada. Dobro se slaže sa različitim etarskim uljima poput nane, cimeta, lavande, geranijuma, limuna, pomorandže i grejpfruta.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Ulje karanfilića 30ml Eterra 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top