Ulje Karanfilića 30ml Eterra

990 RSD

Karanfilić se koristi kod neprijatnog zadaha i oboljenja desni, poremećaja varenja, kao prirodni konzervans u hrani, mišićni relaksant, protiv crevnih parazita, vazorelaksant, čisti krvne sudove kod ateroskleroze.

Ulje Karanfilića 30ml

Etarsko ulje karanfilića dobija se destilacijom cvetnih pupoljaka, a miris ovog ulja je dobro je poznat jer se dugo koristilo kao antiseptik i analgetik u stomatološkoj praksi.

Glavni sastojak koji karanfilić sadrži je eugenol koji daje ovom začinu karakterističan ukus i miris. Sadrži i tanine, smolu, sluz i veliki procenat flavonoida koji imaju snažno antioksidativno, antiinflamtorno i antikoagulantno dejstvo.

Zahvaljujući ovim lekovitim sastojcima ulje karanfilića kao lek se koristi u kineskoj i ajurvedskoj medicini preko 2.000 godina.

U tradicionalnoj medicini (nije temeljno ispitano na ljudima efikasnost i neželjena dejstva)  se koristi kao antiseptik, analgetik, antioksidans.

Karanfilić se koristi kao afrodizijak, kod neprijatnog zadaha i oboljenja desni, poremećaja varenja, kao prirodni konzervans u hrani, mišićni relaksant, protiv crevnih parazita, vazorelaksant, čisti krvne sudove kod ateroskleroze.

Naučna istraživanja su potvrdila da eugenol kao aktivna supstanca ima jako moćno dejstvo na sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka (tromba) u krvnim sudovima. Dr Krishna Srivastava iz Univerziteta u Danskoj (svoj rad je objavio 2006. godine u časopisu – Prostaglandini, leukotrijeni i esencijalne masne kiseline) je dokazao da ima 29 puta jače antikoagulantno dejsvo od Aspirina!

Eugenol ne samo da je delovao na sprečavanje nastanka tromba već je delovao i na već formirane krvne ugruške.

On je dokazao da eugenol deluje preko prostaglandina tj. dovodi do sniženja tromboksana koji je snažan pokretač slepljivanja trombocita. Nalazi na prvom mestu ORAC liste antioksidativnih materija što znači da ima izuzetno jako dejstvo na uništavanje slobodnih radikala u telu.

Sprečava oksidativan stres, jača imunitet i sposobnost organizma da se izbori sa najrazličitijim štetnim činiocima. Veoma jako pa se primenjuje u maloj količini jedna do dve kapi na dan (obavezno razređeno u kafenoj kašičici nekog jestivog ulja, posle jela).

Izvanredna protivupala svojstva  pomažu u brzom zaceljivanju povreda u usnoj šupljini, regeneraciji tkiva i kod pulpitisa i paradontoze.

Savršeno je za sprečavanje širenja infekcije, ubrzava oporavak tokom virusnih infekcija i prehlada, efikasan je u slučaju crevnih infekcija parazitima.

Ima tonični efekat na rad svih organa za varenje, ublažava bolne simptome i ima antikonvulzivni efekat .

Deluje na poboljšanje cirkulacije krvi. Poboljšava tonus materice, pa pomaže u regulaciji menstrualnog ciklusa sa simptomima oskudne ili produžene menstruacije. Koristi za dezinfekciju vazduha u zatvorenom prostoru. Široka je upotreba u kulinarstvu, za pripremu jela od divljači, ribe, klasičnih umaka kao i za aromatizaciju pića.

Blagotvorno deluje na stanja napetosti, mentalni umor, donosi smirenost i toplinu. Aktivni je afrodizijak koji nosi samopouzdanje u sopstvenu privlačnost.

Upotreba:

Primenjuje se za ublažavanje glavobolja, reumatskih tegoba i bolova uzrokovanih artritisom. Osim što ublažava probleme izazvane infekcijama u usnoj šupljini, olakšava i tegobe bronhitisa i astme.

Preporučuje se za problematičnu kožu, zahvaćenu aknama kao i protiv bora. S obzirom da se koristi u malim količinama, treba ga pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…).

Dobro slaže sa etarskim uljima nane, cimeta, lavande, geranijuma, limuna, pomorandže i grejpfruta.

Ulje karanfilića 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top