Srebrna Svilenica čaj 100g

390 RSD

Srebrna svilenica kao čaj – prirodna pomoć kod dijabetesa tipa 1 i 2.

Nema na zalihama

Srebrna Svilenica čaj 100g

Srebrna svilenica kao čaj – prirodna pomoć kod dijabetesa tipa 1 i 2.

Lekovita svojstva biljke srebrne svilenice:

-podstiče gušteraču na pravilan rad
reguliše visinu šećera u krvi
-smanjuje apsorpciju šećera u crevima
-smanjuje potrebu za slatkim
pomaže održavanju normalne težine (jer ubrzava metabolizam)
-prirodni je diuretik tj. pospešuje izlučivanje urina
deluje antibakterijski
-poboljšava cirkulaciju

Već preko 2000 godina Srebrna Svilenica se koristi za tretiranje različitih stanja od malarije do zmijskih ugriza.

Ayurvedske knjige opisuju je kao lek za glikozuriju (prisustvo šećera u mokraći) i druge urinarne probleme. Dan joj je naziv “gur-mar”, što u prevodu znači “uništavač šećera“. Nedavno joj je uveliko porasla popularnost i u svetu kao sredstv0 za smanjenje šećera i mršavljenje.

Šećer u obliku glukoze je glavni izvor energije za ćelije tela. Hormon insulin omogućava glukozi u krvi da uđe u ćelije. Kod dijabetesa tipa 2, telo ne proizvodi dovoljno insulina ili su ćelije otporne na učinke insulina.

Kao rezultat toga, glukoza se nakuplja u krvi, umesto da ulazi u ćelije, što uzrokuje lišavanje ćelija energije. Ako se ne leči, dijabetes koji nije pravilno kontrolisan, može dovesti do posedica opasnih po život, mogu oštetiti oči, srce, bubrege ili živce.

Postoje neki prirodni tretmani koji se razmatraju kao pomoć kod dijabetesa i predijabetesa. Jedan od prirodnih tretmana je i čaj od srebrne svilenice.

Revolucionaran dodatak ishrani u borbi protiv dijabetesa.

Prva iskustva na učinak srebrne svilenice na dijabetes dobijena su pre 70 godina. Prema istraživanjima, njen je ekstrakt pokazao sposobnost smanjivanja indikatora dijabetesa tipa I i tipa II.

Ona taj učinak ostvaruje direktnim obnavljanjem ćelija gušterače zaduženih za proizvodnju insulina. U vezanoj studiji su pacijenti s dijabetesom tipa 2, uz klasične lekove, 18 do 20 meseci uzimali ekstrakt srebrne svilenice.

Kod njih je došlo do značajnog smanjenja glukoze, glikoziliranog hemoglobina i plazme. Nakon tog razdoblja mnogi su pacijenti značajno smanjili doze konvencionalnih lijekova.

Način upotrebe:

Stavite jednu kašičicu čaja od 2 dcl pa dodajte kipuću vodu i ostavite 5-10 minuta zatim procediti. Čaj se konzumira 15-20 min pre jela pa deluje 1–2 sata nakon što se popije.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top