Stevija tablete 100kom

560 RSD

Stevija ne sadrži ni kalorije ni ugljene hidrate, glikemijski indeks joj je 0.

Stevija tablete, sa svojom osvežavajućom slatkoćom, postaju sve popularniji izbor među onima koji žele da smanje unos šećera i kalorija u ishrani. Ova prirodna alternativa šećeru dobija na popularnosti ne samo zbog svoje slatkoće bez kalorija, već i zbog brojnih zdravstvenih benefita koje donosi.

Izrađene od prirodnog ekstrakta biljke Stevia rebaudiana, ove tablete su koncentrovani izvor slatkoće, često čak i do 150-300 puta slađi od običnog šećera.

Međutim, ključna prednost leži u tome što ne sadrže kalorije i imaju nulti glikemijski indeks. To ih čini savršenim izborom za osobe koje vode računa o unosu šećera, posebno dijabetičare.

Sastav jedne tablete, pored ekstrakta stevije, obuhvata i inulin, limunsku kiselinu, natrijum bikarbonat i magnezijum stearat. To ih čini uravnoteženim izvorom slatkoće za svakodnevnu upotrebu.

Nedavna istraživanja sugerišu da stevija može imati pozitivan uticaj na zdravlje, posebno u kontekstu prevencije određenih bolesti. Studije su pokazale da komponente ekstrakta stevije mogu podržati procese apoptoze. Kao prirodne mehanizme ćelijske smrti, što može doprineti smanjenju rizika od određenih vrsta kancera, uključujući rak dojke.

Osim toga, stevija se smatra korisnom u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija. Pruža prirodnu alternativu drugim zaslađivačima koji mogu imati negativan uticaj na zdravlje.

Zamena belog šećera steviom može biti korisna i u procesu mršavljenja, s obzirom na to da ne donosi dodatne kalorije, čime se može smanjiti ukupni unos kalorija i poboljšati kontrola telesne težine.

Dodatno, istraživanja su pokazala da ekstrakt stevije može pozitivno uticati na ukupne profile holesterola. Tako smanjujući nivoe triglicerida i LDL holesterola, što može doprineti održavanju zdravog srca i krvnih sudova.

Stevia tablete se mogu koristiti na mnogo načina

Od zaslađivanja kafe, čaja i osvežavajućih napitaka, do pripreme pekmeza, kolača, testenina, soseva i drugih jela.

Jedna tableta odgovara količini od oko 7,5 grama šećera, ali bez dodatnih kalorija ili povećanja glikemijskog indeksa. Svojom prirodnom slatkoćom, bez kalorija i ugljenih hidrata.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top