Stevija tablete 100kom

560 RSD

Stevija ne sadrži ni kalorije ni ugljene hidrate, glikemijski indeks joj je 0.

Stevija tablete 100kom

Stevija tablete ne sadrže kalorije, ugljene hidrate a glikemijski indeks im je 0. Zbog toga je bez opasnosti mogu koristiti dijabetičari i osobe koje vode računa o unosu ugljenih hidrata.

Prirodni ekstrakt biljke (Stevia rebaudiana). Ekstrakti mogu biti i do 150-300 puta slađi od šećera.

Sastav jedne tablete:

Ekstrakt stevije – steviol glikozid E960 (SG 95%) – 50mg, inulin (koren cikorije, izvor rastvorivih vlakana), limunska kiselina E330, natrijum bikarbonat E500, magnezijum stearat.

Ishrana i kancer donosi izveštaj o laboratorijskoj studiji u kojoj je po prvi put u povezan unos stevije sa redukcijom raka dojke. Primećeno je da steviozid pospešuje apoptozu (smrt ćelija) kancera i redukuje neke stresne putanje u telu koje doprinose razvoju kancera.

Jedini prirodni zaslađivač koji se može koristiti kod bakteriske i gljivične infekcije.

Upotreba umesto belog šećera može da bude izuzetno korisna za dijabetičare koji treba u što većoj meri da izbegavaju konvencionalni šećer u ishrani

Pomaže kod mršavljenja:

Zaslađivač biljnog porekla koji sadrži nula kalorija. Ako odlučite da zamenite po zdravlje opasan kuhinjski šećer visoko kvalitetnim ekstraktom stevije i umereno ga koristite. To će vam pomoći ne samo da smanjite ukupni dnevni unos šećera, već i unos kalorija.

Održavanjem unosa šećera i kalorija u zdravim granicama možete da sprečite gojaznost, kao i više zdravstvenih problema vezanih za gojaznost, kao što su dijabetes i metabolički sindrom.

Rezultati studije iz 2009. godine pokazali su da je ekstrakt stevije imao “pozitivne i ohrabrujuće efekte” na ukupne profile holesterola.

Važno je imati u vidu da su istraživači takođe otkrili da nije negativno delovala na opšte zdravstveno stanje učesnika u studiji. Istraživači su zaključili da je ekstrakt stevije uspešno smanjio povišene nivoe seruma holesterola, uključujući trigliceride i LDL .

Za neke glukozide u ekstraktu je pronađeno da skupljaju krvne sudove i povećavaju izbacivanje natrijuma. Dve stvari koje su veoma korisne za održavanje krvnog pritiska u granicama zdravih vrednosti.

Procena izvršena u dve dugoročne studije (u trajanju od jedne i dve godine), daje nadu da stevija može biti od pomoći u snižavanju krvnog pritiska kod pacijenata sa hipertenzijom. Podaci iz kraćih studija (jedan do tri meseca), međutim, nisu potvrdili ove nalaze.

Koriste se kao zaslađivač svuda gde se koristi i šećer.

Za slađenje kafe, čaja, osvežavajućih napitaka. pripremu pekmeza, kolača, testenina, soseva i raznih drugih jela.

Pošto ne sadrži kalorije, odlična je i za one koji drže dijete.

Način upotrebe:

Stevija tablete se koriste za zaslađivanje čaja, mleka, kafe i drugih napitaka. Jedna tableta odgovara količini od oko 7,5 grama šećera, bez energetske vrednosti i povećanja glikemijskiog indeksa.

Pakovanje 100kom

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top